Ühe perekonna hingekriipiv lugu: kaks last kolmest said vähidiagnoosi

uudised.ee

ETV saates "Ringvaade" käis külas Elina Jürjen, kes jagas oma perekonna raputavat lugu: kaks väikest last kolmest on tänaseks saanud vähidiagnoosi. "Oled kuulnud, et vähk on surmaotsus, aga tuleb hakata minema ja lastele toeks olema," sõnas ta.

Kõigepealt sai hirmutava diagnoosi tema 2,5-aastane poeg, kui tal ilmnesid sinikad, millega perearst saatis nad lastehaiglasse ja kus selgus, et lapsel on äge lümfoplastne leukeemia. "Kogu elu pöörati pea peale. Olime haiglas, hakkasime ravima, ei teadnud haigusest mitte midagi. Ei olnud eelnevalt kogemust, kuskilt otsast ei olnud suguvõsas," tunnistas Elina.

Olles pool aastat poega ravinud, hakkas pere juba šokist toibuma, kuid mõne kuu pärast tabas neid juba uus ehmatus - pere noorimal pojal diagnoositi aasta ja viie kuu vanusena täpselt sama haigus nagu vanemal vennal. 

"Tal oli peas muhk, mida me jälgisime ja ühel hetkel tegime vereanalüüsi ja tuli täpselt sama diagnoos – äge lümfoplastne leukeemia," rääkis Elina ning tunnistas, et alguses tundus diagnoos kui surmaotsus, sest vähk midagi head ei tähenda, eriti väikesel lapsel.

Samuti ei teadnud nad, milline on paranemislootus. "Ega me ei lootnudki. Oled kuulnud, et vähk on surmaotsus, aga tuleb hakata minema ja lastele toeks olema. Kuidagi pead ka endaga hakkama saama, et olla lapsele toeks."

Vaata täispikka intervjuud videost!

Kommentaarid puuduvad