Tallinna koolipoiste heategu: kogutud taskuraha eest osteti toidukraami, et ukrainlasi aidata

uudise.dee

Laste silmad märkavad kõike ning nii ei jäänud ka Tallinna koolipoistele Mironile ja Ericule märkamatuks tõsiasi, et ukrainlased vajavad hetkel meie kõigi abi. Eile otsustasid sõbrad omaalgatuslikult​ poodi toidukraami ostma minna, et saaksid saata toidupaki abivajajatele Ukrainasse.  

Poisid ise ütlevad, et kui teha head, siis on ka enesetunne hea. "Kui meie, lapsed, saame aidata, saavad täiskasvanud ka,“ ütles 3. klassi õpilane Miron, et ka teised lapsed võiksid täiskasvanutele eeskujuks olla. 

Koolipoisid ostsid poest 42 konservi ja 15 šokolaadi. "Teadsin, et on vaja toitu, mis säilib kaua," rääkis Miron. Mironi sõnul oli ta isa väga üllatunud olnud, kui nägi, mis poeg ja ta sõber olid korda saatnud. „Aga ta oli rõõmus, et ma aitan."

Miron tuli selle mõtte peale, kui kuulis esmaspäeval pealt isa töökõnet. „Ta abistas teisi ja rääkis ka toiduabi pakkumisest,“ meenutas Miron, kelle isa on Ukraina Kultuurikeskuse esindaja Bodgan Ljutjuk. "Läksin koju, võtsin oma raha ja läksin sõbraga poodi," tõdes koolipoiss, et ta otsustas kohe tegutseda.

Paljud poekülastajad olid kahte poissi nähes üllatunud olnud ning uurisid, et mis poisid suure toidukraamiga teevad. Kui kuulsid, et poisid tahavad abipaki Ukrainasse saata, olid inimesed lummatud. Kuna poistel jäi kassas raha puudu toidukraami ostmiseks, aitasid lahked külastajad poisid hädast välja.  „Üks naisterahvas andis 15 eurot juurde,“ rääkis ta. „Kõik kiitsid meid.“

Üks poekülastaja postitas vahvast kohtumisest koolipoistega ka postituse Facebooki.

Vaata Facebooki postitust siit:

Kommentaarid puuduvad