Kalev Stoicescu olukorrast Ukrainas: see on Venemaa sõda kogu vaba maailma vastu

"Seitsmeste" saates käis külas Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse teadur Kalev Stoicescu, kes andis ülevaate praegusest olukorrast Ukrainas ja Venemaa taktikast sõjas Ukrainaga.

Stoicescu sõnul on tegemist mitte Venemaa, vaid Putini sõjaga, mille saab lõpetada Venemaa rahvas ise. "Näitad sõjakaadreid, aga nad ütlevad, et ukrainlased on ikka süüdi. Kuidas saab üks riik olla süüdi, et temale kallale tungitakse ja tema inimesi arvukalt tapetakse?" ütles teadur, et ta ei mõista neid inimesi, kes peavad Putini tegutsemist õigeks ning Ukrainat agressoriks. 

"Kui kaua ta suudab 150 miljonit inimest hoida pimeduses?" ütles teadur. Stoicescu hinnangul saaksid Venemaa edasisist käekäiku mõjutada enim oligarhid ning Venemaa keskklassi rahvas "Venemaa eksisteerib ka pärast Putinit," ütles Stoicescu, et vene rahval on õigus paremale tulevikule ning nad ei pea jääma kannatajaks.

Vaata intervjuud Kalev Stoicescuga lähemalt videost:

Kommentaarid puuduvad