Mis riik on järgmine? Valgevene president paljastas suure sõjakaardi koos rünnakutega

uudised.ee

Teisipäeval kogunenud Valgevene julgeolekunõukogus rääkis riigipea Aljaksandr Lukašenka Urainas toimuvast „piiratud operatsioonist” ja põhjendas toimunud raketilööke. Tähelepanu püüdis aga hoopis tema kuvatud sõjaline kaart, mille peal ta videos raketilöökide asukohta näitas.

Kaardil on näha Vene-Valgevene vägede rünnakut Ukrainasse, mis puudutab nii pealetungi lõunarindel kui Kiievi ja Harkivi all toppama jäänud rünnakut.

Kummaline on aga see, et plaani kohaselt on tõmmatud punane joon ka läbi separatistliku Transnistria otse Moldovasse.

Lisaks on Ukraina kaardil jagatud neljaks eri piirkonnaks, mis viitab sellele, missugune peaks riik sõjajärgselt väljanägema. 

Pole teada, miks Lukašenka antud kaarti näidata otsustas. Oli selleks siis inimlik viga või tehti seda tahtlikult, ent paratamatult tõstatab see küsimuse, et kas tõesti plaanitakse järgmisena rünnata Moldovat, mis on teadupoolest üsna nõrga sõjaväega riik.  

Kommentaarid puuduvad