Kiievi lähistel elava Eesti mehe karm tõdemus: ega kuhugi polegi enam põgeneda, sest kodust ei saa lahkuda

TV3.ee portaal suhtles Eestis elava Kadriga, kelle vanaisa elab Ukrainas. Murest murtud lapselaps näeb ja kuuleb vanaisalt kõiki õudusi, mis Ukrainas hetkel toimub, ning jagasinformatsiooni ka meiega.

Naise vanaisa elab koos oma ukrainlannast elukaaslasega Kiievist 20 kilomeetrit lõuna pool. Hetkel kehtib linnades komandandi tund ehk öösiti liikuda ei või. Samuti ei julge inimesed päevasel ajal tänaval ringi liikuda või autoga sõita. "Äkki võetakse auto käest või pommitavad," rääkis Kadri, millised hirmud kohalikel on. 

Vanaisaga suhtleb Kadri läbi Messengeri videokõne, sest telefoniga pole helistada saanud. "Telefoniga helistades annab vanaisal kinnist tooni. Hetkel saame suhelda läbi messengeri videokõne, aga see ka hakib," rääkis naine. 

Kohalikud saavad naise vanaisa sõnutsi informatsiooni ja uudiseid ainult internetist, sest mastid pommitati maha ja televiisorit enam vaadata ei saa. "Nad uudiseid enam ei näe, internet kõigub aga vähemalt töötab veel," ütles naine. 

Lähimates linnades on kõik ettevõtted ja poed suletud. "Nende lähedal on avatud üks väike külapood, aga see on ka tühjaks ostetud. Mul vanaisal ja kasuvanaemal hetkel süüa jagub, kuna nad käisid mõned päevad tagasi ostmas varusid. Siis oli ka hullumaja olnud poes," rääkis lapselaps.

"Mul vanaisa töötas kunagi miilitsas seega teab, millised õudused võivad tulla. Hetkel on neil plaan vaadata, mis saab ja loota parimat, aga teevad ettevalmistusi halvemaks stsenaariumiks," tõdes Kadri pisarsilmis, et vanaisa sõnul pole neil enam kuhugi põgeneda, sest rongijaamad on ülerahvastatud, autodega liigelda ei julgeta ning lennuliiklus on riigis peatatud.

"Kasuvanaema oli eile õhtul vanaisaga Messengeri kõne tegemise ajal keldris ja otsis, kuidas ja kuhu saaks varjuda, kui tullakse või pommitatakse," kirjeldas lapselaps, kui suur hirm inimestes valitseb. 

Kommentaarid puuduvad