EAS-i uueks juhiks saab Peeter Raudsepp

Seitsmesed

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatuse esimehena asub 9. detsembrist tööle Peeter Raudsepp.

EAS-i nõukogu esimehe Arvi Lossmanni sõnul on Raudsepa pikaajaline ja mitmekülgne kogemus tippjuhi ning ärikonsultandina võimaldanud tal õppida tundma erinevaid ärivaldkondi ning mõista Eesti majanduse probleeme ja arenguvõimalusi nii rahvusvahelises kui ka kohalikus vaates.

"Tema kogemus erasektori tippjuhina võimaldab tal paremini mõista ettevõtjate vajadusi, samas on tal ka kogemus suure riigiettevõtte juhtimisel, mida läheb EAS-i juhtimisel kahtlemata vaja," ütles Lossmann pressiteate vahendusel. 

Raudsepp on juhtinud mitmeid suurettevõtteid nagu ETK Hulgi, riigile kuuluvat ettevõtet Eesti Post ja rahvusvahelise taustaga Rautakeskot. Viimastel aastatel on ta ärikonsultandina nõustanud tootmise, IT, kinnisvara, metsanduse ja energeetika valdkonna ettevõtteid Läti, Soome ja Kasahstani suunal. Raudsepal on Tartu Ülikooli rahandusalane kõrgharidus.

Raudsepa sõnul on EAS olnud viimastel aastatel väga hästi juhitud organisatsioon. "Majanduskeskkond on aga pidevas muutumises ja seetõttu on ka täna EAS-i jaoks olulised küsimused, kuidas tagada ettevõtjatele tugi välisturgudele sisenemisel, mis annaks ka reaalseid resultaate," märkis EAS-i uus juht. 

Samavõrd oluline on Raudsepa sõnul tuua välisinvesteeringud Eestisse kui ka julgustada ettevõtjaid investeerima välisriikidesse. "Alustades kasvõi lähiriikidest, et oleks rohkem Balti riikide üleseid Eesti ettevõtteid. Kindlasti tuleb olla toeks idufirmadele investeeringute kaasamisel ja Eestist väljapoole laienemisel," rääkis ta.

Raudsepp nentis, et väljakutseid on ka turismi- ja toetuste valdkonnas. "On oluline, et turistid leiaksid tee pealinnast väljapoole ning et meie turismisektori kasv ei seisneks vaid Tallinna vanalinnas matrjoškasid ostvates kruiisituristides. Et ligipääs toetustele oleks tagatud olenemata ettevõtte suurusest ja regionaalsest asukohast. Minu ülesandeks on nendele küsimustele lahendused leida üheskoos EAS-i meeskonna kui ka ettevõtjatega," selgitas sihtasutuse uus juht.

Augustikuu lõpus teatas sihtasutus, et EAS-i endine juht Alo Ivask suundub erasektorisse. Tema viimane tööpäev oli 20. septembril. Ivask on nüüdseks alustanud tööd Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehena.

2000. aastal loodud EAS on riikliku ettevõtluse tugisüsteemi üks suuremaid institutsioone ning viib Eesti riigi poolt sihtasutusele antud ülesandeid ellu kolme peamise tegevusvaldkonna kaudu – Eesti ettevõtete ekspordivõimekuse hoogustamine, turismitulu kasvatamine ja välisinvesteeringute Eestisse toomine.

Kommentaarid puuduvad