Tartu elukeskkond pälvis rahvusvahelisel konkursil teise koha

Seitsmesed

Tartu sai maineka rahvusvahelise konkursi LivCom Awards lõppvoorus 75 000–150 000 elanikuga linnade elukeskkonna kategoorias teise koha.

"Oleme aastaid pingutanud selle nimel, et meie inimestel oleks Tartus hea elada ja et see oleks nende jaoks maailma parim koht. Seda suurem on rõõm, et Tartut märgatakse ka väljastpoolt," ütles Tartu linnapea Urmas Klaas, kelle sõnul on selle auhinna näol tegemist väga suure rahvusvahelise tunnustusega.

Konkursil hinnati parima elukeskkonnaga linnade kategoorias avaliku ruumi, linna ajaloo ja kultuuri ning aktiivsete eluviiside väärtustamist, samuti keskkonnakaitset, elanike kaasamist ning kestlikku planeerimist ja linna juhtimist, teatas Tartu linnavalitsus.

Sama kategooria esikoha pälvis USA Minnesota osariigi linn St. Cloud. Suuremate linnade kategoorias pälvis esikoha Lissabon. Väikelinnade kategoorias võitis pronksi Haapsalu.

Konkursi LivCome Awards (International Awards for Liveable Communities) žürii tunnustas Tartut kõigi eluvaldkondade kvaliteetse ja innovaatilise arendamise eest ning julgete otsuste eest kestliku linnaruumi kujundamisel. Tartu linna finaalesitluse tegid Roomas Tor Vergata ülikoolis Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus ja linnavarade osakonna analüütik Kaspar Alev. Otsus tehti teatavaks reede õhtul.

Konkurss oli tihe, rahvusvahelisele elamisväärsemate linnade preemiale kandideeris üle saja linna, millest finaali valiti 22. Tartu osales konkursil korraldajate kutsel.

Kommentaarid puuduvad