Tubli politseikoer Sharky pidas kinni inimest pussitanud noormehe

Seitsmesed

Politseikoer Sharky tabas pühapäeva hilisõhtul 17-aastase noormehe, kes veidi varem oli pussitanud 29-aastast meest ning leidis kuriteo toimepanemisel kasutatud noa.

Pühapäeval kell 22.25 sai häirekeskus teate, et Ämari alevikus pussitati korduvalt 29-aastast meest, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja esmaspäeval BNS-ile. Koerajuht Julia Eesalu juhtimisel tabas politseikoer Sharky sündmuskohalt põgenenud 17-aastase kahtlustatava ja leidis noa, mida pussitamisel kasutati.

Juhtivkoerajuht Erkki Aivola sõnul edastati väljakutse piirkonnas töötanud patrullidele ning sündmuskohale suundus ka koerapatrull. Kiirabi viis kannatanu haiglasse.

Kahtlustatav põgenes sündmuskohalt enne politsei saabumist. „Koerajuhid märkasid kirjeldusele vastavat noormeest Ämari alevikus Lennu tänaval ühe maja nurgal, kuid politseiautot nähes jooksis ta ära,“ rääkis koerajuht. Jäljeajamiseks võeti appi patrullkoer Sharky, kes liikus järgnevad 15 minutit noormehe jälgedel. „Sharky juhatas politseinikud tagasi ühe maja juurde samal tänaval, kus põgenenud noormees viibis ning talle anti käsklus seisma jääda,“ rääkis Aivola.

Kuna noormees oli eelnevalt teist inimest rünnanud, oli alust arvata, et ta võib olla ohtlik ka kõrvalistele inimestele ja politseinikele. „Nooruk ei peatunud ka hoiatusele koera kasutamise kohta,“ sõnas Aivola. Politseikoerale anti käsklus kahtlustatav kinni pidada. Kiirabi osutas kinnipeetule kohapeal esmaabi.

Pärast kinnipidamist avaldas mees, et oli ründamiseks kasutatud noa samal tänaval ära visanud. Koos teenistuskoeraga suunduti väidetavale aadressile asitõendit otsima. Sharky leidis noa maja lähedalt muru seest.

Politseinikud pidasid noormehe kahtlustatavana kinni ja käivitas kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist. Noormees on politseiga varasemalt korduvalt kokku puutunud ning ta on kahtlustatav veel mitmes kuriteos, sealhulgas ka vägivallakuritegudes. Prokurör Marika Kreutzberg sõnas, et kahtlustatava varasem taust viitab, et vabaduses võib ta jätkata kuritegude toimepanemist ning hoolimata noorest east on vajalik tema vahistamine. Prokuratuur taotleb teisipäeval tema vahistamist.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Politsei teenistuskoer Sharky pidas kinni inimest pussitanud noormehe ???? Pühapäeval, 26. jaanuaril kella 22.25 paiku teatati Häirekeskusele, et Ämari alevikus pussitati korduvalt 29-aastast meest. Koerajuht Julia Eesalu juhtimisel tabas politseikoer Sharky sündmuskohalt põgenenud 17-aastase kahtlustatava ja leidis noa, mida pussitamisel kasutati. Väljakutse edastati piirkonnas töötanud patrullidele ning sündmuskohale suundus ka koerapatrull. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Kahtlustatav põgenes sündmuskohalt enne politsei saabumist. Koerajuhid märkasid kirjeldusele vastavat noormeest Ämari alevikus Lennu tänaval ühe maja nurgal, kuid politseiautot nähes jooksis ta ära. võeti appi patrullkoer Sharky, kes liikus järgnevad 15 minutit noormehe jälgedel. Sharky juhatas politseinikud tagasi ühe maja juurde samal tänaval, kus põgenenud noormees viibis ning talle anti käsklus seisma jääda. Kuna noormees oli eelnevalt teist inimest rünnanud, oli alust arvata, et ta võib olla ohtlik ka kõrvalistele inimestele ja politseinikele. „Nooruk ei peatunud ka hoiatusele koera kasutamise kohta,“ kirjeldas Aivola sündmusi. Politseikoerale anti käsklus kahtlustatav kinni pidada. Kiirabi osutas kinnipeetule kohapeal esmaabi. Pärast kinnipidamist avaldas mees, et oli ründamiseks kasutatud noa samal tänaval ära visanud. Koos teenistuskoeraga suunduti väidetavale aadressile asitõendit otsima. Sharky leidis noa maja lähedalt muru seest. Noormees on politseiga varasemalt korduvalt kokku puutunud ning ta on kahtlustatav veel mitmes kuriteos, sealhulgas ka vägivallakuritegudes. Prokurör Marika Kreutzberg sõnas, et kahtlustatava varasem taust viitab, et vabaduses võib ta jätkata kuritegude toimepanemist ning hoolimata noorest east on vajalik tema vahistamine. Prokuratuur taotleb vahistamist homme, 28. jaanuaril. #policedog #politseikoer #politsei

A post shared by Eesti Politseikoerad (@eesti_politseikoerad) on

Sharky, täisnimega Happy Hooligan Attila on 4-aastane Belgia lambakoer, kes valiti Põhja prefektuuri 2019. aasta parimaks patrullkoeraks. Sharky ja koerajuht Julia Eesalu tegid eeskujulikku tööd möödunud suvel Telliskivi tänaval toimunud tulistamise sündmuskohal, kust terava ninaga koer leidis kaks kuulikesta. Mullu septembrikuus leidis Sharky koostöös kriminaalpolitseiga suvila territooriumi ja selle lähiümbruse läbiotsimisel kõrge rohu seest musta prügikoti, milles oli suures koguses kanepit. Juunikuus aitas Sharky Maardu lähistel kinni pidada ohtliku mehe.

Kommentaarid puuduvad