Esimesed Smart-ID kasutajad peavad sertifikaate uuendama

Seitsmesed

Kolm aastat tagasi võtsid esimesed Eesti e-teenused kasutusele SK ID Solutions loodud uue elektroonilise identiteedi lahenduse Smart-ID, nüüd peavad esimesed kasutajad sertifikaate uuendama, vahendab BNS.

Kuivõrd kolm aastat on täitunud ning esimesed Smart-ID sertifikaadid hakkavad aeguma, on SK loonud Smart-ID rakenduses uuendamise võimaluse. Aktiivsed Smart-ID kasutajad saavad uuendamise vajadusest teada rakenduse kaudu. Neile, kes Smart-ID äppi sageli ei kasuta, võib jõuda enne kohale SK ID Solutionsi saadetud e-kiri, teatas SK ID Solutions.

On oluline silmas pidada, et teavitus ning uuendamine kui uus funktsionaalsus võivad viimase aja õngitsusrünnete kontekstis näida kahtlastena ning seetõttu on kõige turvalisem tegevust alustada otse Smart-ID rakenduses, mitte liikuda sinna läbi mõne viite – sel moel saavad kasutajad kindlasti vältida pahatahtlikku eksitamist, märkis ettevõte.

"Kolm aastat tagasi Baltikumis turule toodud Smart-ID on ennast igati tõestanud usaldusväärse ja vajaliku autentimisvahendina. Meil on tänaseks 2,6 miljonit kasutajat ning Lätis ja Leedus on Smart-ID eelistatuim autentimisvahend," ütles SK ID Solutionsi juht Kalev Pihl pressiteates.

"Nende aastatega on Smart-ID läbinud mitmeid uuendusi, üheks olulisemaks verstapostiks oli 2018. aasta novembris saadud kõrgeim võimalik usaldustase (QSCD), mis annab võimaluse luua Smart-ID-ga Euroopa Liidu riikides võrdväärselt omakäelise allkirjaga tunnustatud digiallkirju. Loogilise jätkuna saab alates möödunud sügisest Smart-ID-ga siseneda ka Eesti riiklikesse e-teenustesse," ütles Pihl.

Järgnevate kuude jooksul hakkab ettevõte pakkuma ka võimalust biomeetrilise passiga Smart-ID-d uuendada ja mugavamalt telefone vahetada. "Uus biomeetriline lahendus on juba läbinud põhjaliku auditi ja praegu hindab seda riiklik järelevalve. Kuigi hetkel on Smart-ID kasutajatel uuendamiseks endiselt vaja ID-kaarti või Mobiil-ID-d, muutub see peatselt nii, et piisab ka ainult passist," märkis Pihl.

SK ID Solutions tutvustas Smart-ID lahendust esmakordselt 2017. Aastal. Kui esimese 18 kuuga hakkas Smart-ID-d kasutama miljon inimest, siis kolm aastat hiljem on selle kasutusele võtnud juba rohkem kui kakssada e-teenust ja 2,6 miljonit inimest, kes teevad igas kuus üle 50 miljoni tehingu.

Kommentaarid puuduvad