Eesti Pank korraldab riigi sünnipäeval ringkäike Iseseisvussaali

Seitsmesed

Eesti Panga muuseum kutsub 24. veebruaril kell 9–15 toimuvale perepäevale, et tähistada vabariigi aastapäeva, kirjutab BNS.

Külastajad saavad tutvuda Eesti Vabaduse Risti aumärkidega, osaleda otsimismängus ja meisterdada. Eraldi teeb pank ringkäike Eesti Panga ajaloolisse esindusruumi Iseseisvussaali.

Vabariigi aastapäeva puhul Eesti Panga muuseumis korraldatav perepäev on tasuta ja pakub tegevust nii suurtele kui ka väikestele. Muu hulgas saab osaleda otsimismängus, kus tublimatele on välja pandud auhinnad. Kogu päeva vältel saab tutvuda Eesti Vabaduse Risti aumärkide haruldase koguga ja meisterdada aumärke sõpradele või perele. Pidulikku õhustikku aitab luua lõõtsamängija Martin Müller, kes esitab ka Eesti Vabadussõja ajast pärit lõõtsalugusid.

Keskpanga ajaloo eksperdi Märt Karmo juhitud tunniajasel ringkäigul Eesti Panga ajaloolisse Iseseisvussaali meenutatakse riigi murrangulisi alguspäevi ning seda, kuidas kuulutati välja Eesti vabariik ja moodustati selle esimene valitsus – Ajutine Valitsus. Lisaks saab kuulda Eesti vabariigi rajajatest ja näha neile pühendatud ajaloolisi maale.

Ringkäigul osalejad saavad seista ka Eesti Panga esimese varakambri lävel, kuhu 1920. aasta märtsis-aprillis paigutati 15 miljonit kuldrubla, mille Venemaa Tartu rahulepingu alusel Eesti vabariigile loovutas.

Ringkäigud algavad 24. veebruaril kell 10 ja kell 12. Osalemiseks tuleb registreeruda Eesti Panga muuseumi veebilehel hiljemalt 21. veebruaril, kuna kohtade arv on piiratud.

Perepäeva kava ja ringkäikudele registreerimise vormi leiab Eesti Panga muuseumi veebilehelt.

Eesti Panga muuseum on 24. veebruaril avatud kell 9–15 ja muuseumpood on avatud kell 11-15.

Sissepääs on kõigile tasuta.

Kommentaarid puuduvad