Tormituul ei rauge! Nädalavahetuseks on oodata taas tugevaid puhanguid 

Seitsmesed

Riigi Ilmateenistuse teatel võib oodata sarnase tugevusega tormituuli kui äsja möödunu, mis puhanguti küündis kuni 25 meetrini sekundis.

Kolmapäeval ja neljapäeval on ilm sajuhoogudega, kuid rahulikum. Reedel suureneb üle Skandinaavia laieneva madalrõhkkonna mõju, mis toob kaasa tugeva tuule ning lörtsi- ja vihmasaju.

Reede öö hakul on veel taevas selgem, kuid pärast keskööd pilvisus tiheneb, saartele jõuab lörtsi- ja vihmasadu ning laieneb üle Eesti. Lõuna- ja edelatuul tõuseb tugevaks. Sajab vihma ja lörtsi, hommikupoolikul mandril kohati ka lund. Pärastlõunal lääne poolt alates pilvisus hõreneb ja sadu lakkab. Puhub lõuna- ja edelatuul 6-11, puhanguti 15, saartel ja rannikul 11-16, puhanguti kuni 21 m/s, keskpäeva paiku nõrgeneb. Õhutemperatuur on +1 kuni +6 kraadi.

Ilmateenistuse esialgse prognoosi kohaselt võib laupäeval Eestisse oodata umbes samasugust tormi kui möödunud nädalavahetusel ja selle nädala alguses, mil tuuleiilid küündisid samuti 25 m/s. "Tuul on igas kõrguses tugev ja tuul on samast suunast, mis eelmisel tormilgi," ütles ilmateenistuse valvesünoptik Delfile.

Laupäev tuleb madalrõhkkonna lõunaservas väga tugeva edelatuulega, ulatudes mandril iiliti 20 m/s ning merel ja rannikul kuni 25 m/s. Sajab lörtsi ja vihma. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +3, saartel kuni +5, päeval +2 kuni +6 kraadi.

Pühapäeval madalrõhkkond kaugeneb, selle järel pöördub tuul läände ning jääb nõrgemaks. Aeg-ajalt sajab lörtsi ja vihma. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +4, päeval +3 kuni +6 kraadi, õhtul langeb.

Kuna ilmaprognoos võib veel muutuda, pole ilmateenistus veel eelolevaks nädalavahetuseks tormihoiatust andnud. Kui ennustus peab paika ja tsüklon jätkab liikumist prognoositud teekonnal, võib oodata, et mitmele Eesti piirkonnale antakse esimese ja teise taseme tormihoiatused.

Äsja möödunud torm häiris graafikujärgset praamiliiklust saarte vahel. Tugevas tuules murdus puid ja esines elektrikatkestusi.

Kommentaarid puuduvad