Kärdlas sai põlengus viga ema koos kahe lapsega

BNS

Kärdlas said ööl vastu reedet puhkenud korteeritulekahjus tervisekahjustusi ema koos kahe lapsega. 

Päästjad said kell 2.12 väljakutse Tormi tänavale, kus kortermaja teise korruse korteris oli puhkenud tulekahju. Põlema olid süttinud köögi pliidile asetatud plastiknõud, mis tekitasid põledes suure kuumuse ning plastmassi põlemise vingu.

Õnnetuse hetkel kodus olnud ema koos kahe lapsega said korterist ise välja ning pöördusid abi saamiseks alumise korruse naabrite poole. Naaber reageeris kiiresti ning kustutas suurema põlengu autodes olnud tulekustutitega ning suutis sellega suurema õnnetuse ära hoida.

Päästeamet tunnustab inimest, kes suutis kiirelt ja teadlikult tegutseda kuni professionaalse abi saabumiseni. Päästjad evakueerisid teised elanikud päästekapuutsi kasutades suitsusest hoonest ning kiirabi viis ema koos kahe lapsega haiglasse kontrolli, teised elanikud kiirabi ei vajanud.

Korter sai väga tugevaid kuuma- ja tahmakahjustusi ning pere veel korterisse tagasi minna ei saa. Korteris oli olemas suitsuandur, kuid õnnetuse hetkel ei olnud see patarei tühjaks saamise tõttu töökorras.

Päästeamet tuletab meelde, et suitsuandur on igas kodus kohustuslik ja vajalik, et anda märku õnnetustest väga varajases staadiumis. Lisaks paneb päästeamet inimestele südamele, et pliidile ei tohi jätta esemeid, samuti ei tohiks olla pliidi kõrval kergestisüttivatest materjalidest esemeid. Plastist esemed, näiteks poti sangad, hakkavad sulama ning eritavad mürgist gaasi. Seetõttu võib ruumides magav inimene sisse hingatavast mürgisest suitsust tõsiseid tervisekahjustusi saada.

Kommentaarid puuduvad