10 aastat hitte! Lenna Bänd tähistab suurt juubelit

Seitsmesed

Täpselt aasta tagasi Eesti Muusikaauhinnad 2019 galal aasta naisartisti auhinna võitnud Lenna ja tema bänd tähistavad tänavu oma 10. sünnipäeva.
Sel puhul on oodata üle-Eestilisi pidustusi kontsertide näol läbi aasta, neist esimene leiab aset 14. märtsil Tallinnas Fotografiskas.

Kontsertidel tulevad esitusele Lenna tuntuimad lood läbi kümnendi nagu “Rapunzel”, “Kogu tõde Jüriööst”, “Mina Jään”, “Kolm Korda” ja paljud-paljud teised palad, mis
inimestele südamesse pugenud.

Pole kahtlustki, et Lenna on üks armastatumaid Eesti artiste. Kümme aastat tagasi tõusis ta sooloartistina kodumaise muusikamaailma tippu ning tema talent särab seal sama eredalt tänase päevani. 2018. aasta lõpus ilmunud viimane stuudioalbum “3X” viis Lenna muusika taaskord kodumaiste edetabelite tippu. Tema singlid “Kolm korda” ja “Keeruta” kogusid Spotify ja YouTube keskkondades miljoneid kuulamisi ning tõid Lennale aasta enimmängitud naisartisti Kuldse Plaadi auhinna.

2019. aastal astus Lenna üles oma esimesel suuremal soolokontserdil Kultuurikatlas, mida külastas üle tuhande inimese. Lenna esiletõus sooloartistina algas 2010. aastal kui plaadifirma Mortimer Snerd avaldas Vaiko Epliku kirjutatud/produtseeritud debüütalbumi “Lenna”, mille kohta kirjutas Eesti Ekspress: "Heleroheline aas tumerohelise metsa ääres. Karukellukesed, helesinised. Kõrred, helepruunid. Metsmaasika punasest läikivad marjad ja kriitvalget säravad õiekesed. Kõige selle peal ja ümber kõrgel kuumava päikese kiired ja varjud. Selle ilmselge ilu ilmselgus võib tunduda isegi banaalne, aga see on üks väheseid reaalseid õnnetundeid. Ning ega nende värvide, valguste ja varjude plaadile püüdmine, nendes pikutamise, jooksmise ja tiirutamise õhina muusikasse saamine nii kerge ei olegi. Vaiko Eplikul ja Lennal (Kuurmaa) on viimase esikplaadil see õnnestunud.”

Debüütalbum tõi Lennale neli Eesti muusikaauhinda, sh aasta laulu tunnustuse. 

Lenna teise, koostööst Mihkel Rauaga sündinud albumi teekonna avas suure pauguga 2012. aasta hittsingel ning EMA “Aasta laulu” auhinna pälvinud “Mina jään”. 2013. aastal ilmavalgust näinud albumit kiitsid nii kriitikud kui ka kuulajad - selle tunnistuseks oli ka preemia EMA “aasta albumi” näol.

“Tundub justkui alles eile laulsin Vaikoga tema Rapla kodustuudios. Jõin pärnaõieteed meega ning arutasime elu üle. Täna on mul siiralt tänulik ja uhke tunne, et Vaiko mulle sellise võimaluse kinkis", meenutab Lenna möödunud aegu. "Edasi tuli Mihkel, kes on minu jaoks uskumatult ere ja andekas persoon, võiks öelda isegi legend. Ka temaga koos loodu ja koos oldud ja mängitud aeg on erilise tähendusega", kiidab lauljatar. 

"Ja siis tuli Raul - värske ja noor ja alles alguses, kes andis minu bändile taaskord uue ja moodsa kõla - just sellise, mida ma otsisin. On paras aeg teha väike kokkuvõte, sõita Eesti kaunimatesse paikadesse, kohtuda teiega mu armsad sõbrad ja kuulajad, et siis juba jälle uue muusika suunas edasi rännata", kirjeldab Kuurmaa oma peagi algavat juubelituuri.

Aastate jooksul on Lenna jõudnud oma muusikaga pea igasse Eestimaa nurka ja koju. Tema muusika on olnud tuhandete inimeste armumiste, kohtumiste ning oluliste elusündmuste tunnistajaks, see on inspireerinud ja lohutanud. Piletid kontserdile leiad SIIT!

Kommentaarid puuduvad