Isuäratav maius vabariigi sünnipäevaks! Kuidas valmistada kamast itaaliapärast magustoitu?

Duubel

Tuuli Mathisen võttis “Duubli” väljakutse vastu ning valmistas eestlaste traditsioonilisest kamast hoopiski itaaliapärase magustoidu Kamamisu, mis sobib imehästi ka pidupäeva söögilauale!

Kamamisu retsept: (kogus: 8-10-le)

Vaja läheb:

  • 24 savoiardi küpsist
  • 3x50 ml hästi kanget kohvi
  • 2-3 sl Vana Tallinna likööri
  • 2 dl 35%-list koort
  • 200 g mascarponet või toorjuustu, toasoojana
  • 2 muna, kollane ja valge eraldatud
  • 2-3 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 sl rukkikama
  • Kakaopulbrit pealeraputamiseks
  • Rukkilille kroonlehti

Kuidas teha:

Esmalt valmista kange kohv ja sega sinna sisse Vana Tallinna liköör.

Vahusta ühes kausis vahukoor. Teises kausis vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga. Vahustamise lõpupoole lisa suhkur ja vahusta munavalged kohevaks tugevaks vahuks. Vispelda munakollased lahti. Kalla mascarpone kaussi ja töötle vispli või mikseriga ühtlaseks kreemiks. Lisa vahukoor, munakollane ja kama. Sega läbi. Viimasena lisa munavalgevaht ja õrnalt alt üles tõsta sega mass ühtlaseks õhuliseks vahuks.

Kasta küpsiseid kiirelt kohvi-likööri segusse ja lao pooled küpsised serveerimisvaagnale.

Kalla pool toorjuustu-kamavahust küpsisetele ja lao sinna peale siis ülejäänud kohvi-likööri sisse tõstetud küpsised. Kalla peale ülejäänud vaht. Puista läbi sõela peale toorkakaod ja soovi korral ka rukkilille kroonlehti. Lase vähemalt paar tundi seista, et maitsed ühtlustuksid.

Head nautimist!

[embed]http://www.tv3play.ee/play/10369377[/embed]

Kommentaarid puuduvad