Cleveroni juht Arno Kütt “Laseris”: Eesti haridussüsteem toodab ebakvaliteetseid töötajaid

TV3

Arno Kütt on Viljandis asuva Cleveroni juht ja üks omanikest. Nutikate pakirobotitega tegelev firma on tõeline oma ala lipulaev terves maailmas. Cleveroni lahendusi kasutavad teiste seas jaekett Walmart, brittide suurim poekett Asda ja kõigile eestlastele tuttav kiirmoekett Zara. Edukas äri vajab häid töötajaid, neid aga Küti sõnul Eesti kõrgkoolidest ei tule.

“Nad on saanud teadmised, aga neil ei ole oskusi,” on Arno Kütt meie koolisüsteemis pettunud. 

Lisaks sellele, et haridussüsteem toodab ebakvalifitseerituid töötajaid, ei ole Kütt rahul ka tasuta kõrgharidusega.

“Kui peale kooli kohe Soome arstiks minnakse ja meie selle siin kõik peame kinni maksma maksumaksja raha eest, siis see ei ole päris õige,” kritiseerib Kütt.

Just oskused ja loovus on see, mida Cleveron oma töötajatelt ootab ning seepärast käivitas Cleveron sel aastal oma akadeemia, kus õpib Eestis ainulaadsel robootikatarkvara arenduse õppekaval 20 noort.  

Uusi töötajaid on firmal vaja niivõrd palju, et Cleveron maksab nende eest 5500-eurose õppemaksu, õpilased saavad iga kuu 400-eurose stipendiumi, tasuta majutuse Viljandis ning lisaks ka tasuta lõunasöögid.

Kuidas Arno Kütt Eesti koolisüsteemi ümber teeks ja kuidas on Viljandist üldse võimalik rahvusvahelist äri ajada, näeb juba täna õhtul kell 20:00 TV3 saates “Laser”.

Kommentaarid puuduvad