Jüri Pihel: Eurovisioon loodi kiusu pärast

uudised.ee

Eurovisiooni lauluvõistluse üks maaletoojaid Jüri Pihel rääkis "Vikerhommikule" antud intervjuus Eurovisiooni kestvast fenomenist ja selle saamisloost.

"Sanremo oli juba selline lõunapool Euroopat ja Kesk-Euroopat tõsiselt mõjutav Itaalia lauluvõistlus, mis jõudis isegi Nõukogude Liitu tol ajal oma järellainetustega. Ja kuna itaallased ei andnud seal kõigile, vist šveitslastele, ei andnud otseülekandeks õigusi, siis mõtlesid kiusuks Šveitsi mehed välja selle, et paneme siis ise lauluvõistluse kokku," rääkis Pihel "Vikerhommikus".

"See on kohe, praegu ja nüüd – see on unikaalne otse-eeter. Ükski teine meedia täna seda võimalust ja tunnet ei anna, et kogu maailm või kogu rahvas või kõik me istume korraga teleka ees ja korraga vaatame," lisas ta.

Eurovisioonil osalejatele on lauluvõistlus potentsiaalne hüppelaud. "Seal käimine ei tee kedagi lauljaks, seal käimine ei tee kedagi rikkaks. Aga seal õigel hetkel õige looga välja tulles ja edukas olles võib mängu tulla väga suur raha," tõdes Pihel.

Kommentaarid puuduvad