Pariis tahab “läbipaistvust” seoses narkokahtlustustega Eurovisioonil

uudised.ee

Prantsusmaa Euroopa minister kutsus esmaspäeval üles "täielikule läbipaistvusele" kahtlustuste osas, et üks Eurovisiooni võitnud Itaalia ansambli liikmeid tarvitas lauluvõistluse ajal kokaiini.

Minister Clément Beaune ütles raadiokanalile RMC, et kui kahtlused kinnitust leiavad, peaks see tähendama võistlejate diskvalifitseerimist.

Itaalia rokkbändi Måneskin laulja Damiano David nõustus tegema narkotesti pärast seda, kui levisid fotod selle kohta, kuidas ta laupäevase lauluvõistluse ajal lava taga arvatavalt midagi ninna tõmbab.

"Arvan, et siin ei tohi jääda kahtlust ning peab olema täielik läbipaistvus," lausus Rotterdamis toimunud lauluvõistlusel kohal olnud Beaune.

"Juhul kui on probleem, on ka karistused.... Probleemide puhul on olemas klauslid sanktsioneerivate meetmete kohta, sealhulgas võimalik diskvalifitseerimine," ütles ta.

Prantsusmaa ootused olid kõrged lauljanna Barbara Pravi ning tema ballaadi "Voilà" osas, mis oli kihlveokontorite lemmik ning millest loodeti, et pärast 44-aastast vaheaega toob see Prantsusmaale taas Eurovisiooni võidu.

Kuid viimasel hetkel rebis temast ette Måneskin, kes sai lõpuks 524 punkti Pravi 499 punkti ees.

Prantsusmaa rahvusringhäälingu tegevjuht kinnitas aga esmaspäeval, et Prantsusmaa ei vaidlusta oma teist kohta, hoolimata kahtlustest Davidi lavataguse tegevuse osas.

"Prantsusmaal pole mitte mingisugust kavatsust kaebust esitada," lausus ringhäälingu France Télévisions juht Delphine Ernotte ajalehele Le Parisien.

"Hääletustulemus oli selgelt Itaalia poolt, nad ei varastanud oma võitu ja see on see, mis loeb," ütles ta.

Kommentaarid puuduvad