Muutuste tuules KHL austab 13. hooaega

uudised.ee

Lõpuks ometi, ohkab mõnusalt iga asjalik spordifänn, et see pagana viirus laseb ka lähimates naaberriikides maailmatasemel jäähokil alata, sest kolmapäeval stardib KHL oma 13. hooajaga. Hokilahinguid kannavad üle TV3 Sport kanalid ja voogedastusteenus Go3.

Muutuseid on ning siinkohal pole esikohal koroona, vaid eelkõige just sisseviidud karm ja ületamatu palgalagi. Ideaalis peaks see võrdsustama meeskondade taset, looma suuremat konkurentsi jne jne. Samas on see väga paljudele hokimeestele konkreetseks sõnumiks – palka saab vähem ja nii ongi. Möödas on need kuldsed ajad, mil miljoneid jagati heldelt vasakule ja paremale. Nii mõnigi tippmees (ja ka sisuliselt kõik teised tublid hokimehed) pandi suvel fakti ette, kas palgast umbes pool maha või otsid uue tööandja.

900 miljonit rubla ehk jämedalt võttes 10,2 miljonit eurot on see number, kuhu sisse peab mahtuma ühe meeskonna hooaja palk. Ja ei mingit „jokkimist“! Vähemalt nii on suured bossid lubanud, et kontroll on karm. Selline summa tähendab seda, et varem suutsid neli-viis rikkamat tiimi välja käia ligi kaks korda suurema summa ja seega meelitada endale superstaare ning muid väga häid mängijaid, et need jumala eest konkurentide ridadesse ei satuks.

Tõepoolest – kevadel ja suvel on siblimist olnud üksjagu, iga vähemgi kõvem tegija otsis endale mõnusamat kohta päikese all. Lisaks on mujalt tulnud liigasse juurde üksjagu põneva ja asjaliku taustaga leegionäre, kel nüüd tõestamist küll ja veel. Samuti on nii mitmedki eelkõige Vene hokimehed läinud täitma oma unistust ja liitunud NHL-i klubidega.

Nimesid ja numbreid võib ette lugema jäädagi, las need jääda mängude kommentaaridesse, aga ühest klubist kohe peab paar rida pikemalt kirjutama. Ja selleks on loomulikult Riia Dinamo.

Kõigepealt polnud tiimi tegemistest juulikuuni suurt midagi kuulda, kui klubi suuromaniku Juris Savickise paar kommentaari, et tegeleme sponsoritega, välja arvata. Aga siis hakkas juhtuma – peatreeneriks määrati karismaatiline, kuid vägagi vastuoluline Peteris Skudra, kes muuseas peab oma kodulinnaks Tallinna, sest pere elab siin. Seejärel hakati kõvasti möllama uute ja ka endiste mängijate lepingutega. Uusi nägusid on kõvasti, sest ka peamänedžeri ametis Skudra meelitas Dinamosse vanu tuttavaid ja ustavaid mängumehi, kes tema eest juba Torpeedos mängisid. Pluss jäid klubisse raudvarad Lauris Darzinš ja Mikelis Redlihs, Moskva Dinamost naases Miks Indrašis, lisandusid ka päris huvitava taustaga leegionärid, kel mõnel all üks-kaks hooaega KHL-is, kuid mõned ka Põhja-Ameerikast. Kõigele sellele lisaks tehti klubis ka korralik rebränding – logo on uus ja sotsiaalmeedia kanalitele antakse korralikult hagu. Tahaks tõesti väga loota, et see kõik tõstab Dinamo põhjamudast pisutki kõrgemale ja Skudra „ei lenda“ ebaõnnestumiste järel (mis tulevad niikuinii) mängijatele väga sisse ja et kõik ei laguneks laiali nagu kaardimajake.

Favoriitidest ka. Ega siin suurt midagi muutunud pole. Läänes eks ikka kõigepealt Moskva CSKA, väga tõsine ja sitke seltskond on Helsingi Jokerites, tugevad on Moskva tiimid  Dinamo ja Spartak ning SKA on läbinud meeletu suurpuhastuse ja Piiteri sats on isegi mõnevõrra „mustaks hobuseks“! Aga esimese hooaega tahaks suurfavoriidi koorma riputada hoopis Kaasani Ak Barsi kaela. Idas on uuesti elule puhutud Magnitogorski Metallurg, nende kannul või isegi ees püsib kindlasti Omski Avangard.

Kokkuvõtteks – 2. septembril tehakse algust ja lepime nüüd kohe ühes asjas kokku, et paluge või palvetage või kiruge keda või mida iganes, aga et ainult koroona oma spordivihkajaliku näoga kõike seda toredat jälle segama ei tuleks! Ülekanded nagu ikka TV3 Sport kanalitel ja veebiplatvormil go3.tv.

Kommentaarid puuduvad