Meeste käsipalli MMi poolfinaalis ainult eurooplased

uudised.ee

Hispaania – Taani ning Prantsusmaa – Rootsi on meeskonnad, mis lähevad vastamisi Egiptuses toimuvate 2021 IHF meeste käsipalli maailmameistrivõistluste poolfinaalides.

Kõik neli meeskonda on sarnase tugevusega, mistõttu oodatakse tulist ja ettearvamatut võitlust. Esmakordselt osaleb MM-il 24 meeskonna asemel 32. 

Taani on valitsev meister olles võitnud oma esimese maailmameistritiitli 2019. aastal kodumaa pinnal. Taani on võitnud MM-il kõik seitse matši. Veerandfinaalides viigistati mäng Egiptuse vastu viimase hetke viskega ning võideti penaltitega 39:38. Taani võitis kulla viimastel olümpiamängudel ning on kaks korda võitnud ka Euroopa meistrivõistlused.

Hispaanial on MM-ilt kuus matšivõitu ja üks viik. Hispaanlased olid veerandfinaalides keskendunud ja võtsid veenva 31:26 võidu Norra üle, mis lennutas nad MMi poolfinaali esimest korda üle kuue aasta. Eelmistel maailmameistrivõistlustel oli Hispaania alles üheksas, kuid nad on säranud kahel viimasel Euroopa meistrivõistlusel. Samuti on neil ette näidata kolm olümpiamängude pronksi.

Prantsusmaa fännid tähistasid juba võitu kui Ungari viimane pingutus mängu veerandfinaalides viigistas. Prantsusmaa pani kogemuse ja sitkuse maksma ja võitis lisaajal 35:32. Prantsusmaa on kuuekordne maailmameister, viimane kord Taanis võideti pronks. Samuti on võidetud kolm Euroopa meistrivõistlust ja kahed olümpiamängud.

Ka Rootsi ei kaotanud kordagi, nende osaks sai viis võitu ja kaks viiki. Rootsi võitis veerandfinaalides Qatari kergelt 35:23 ja lunastas esimese poolfinaalipääsme pärast 2011. aastat, mil nad ise MMi korraldasid. Kaks aastat tagasi jäi Rootsi viiendaks. Rootsi käsipallurid on äärmiselt tituleeritud, maailmameistrivõistlustelt on neil 11 medalit, neist neli kulda. Samuti on nad neljakordsed Euroopa meistrid ja neljakordsed olümpiamängude hõbemedalistid. Need saavutused jäävad aga kaugemasse aega – viimane MMi võit oli 1999 ja Euroopa meistritiitel 2002 aastal.

Meeste käsipalli maailmameistrivõistluste poolfinaale, kolmanda koha mängu ja finaali kannab üle voogedastusteenus Go3.

Ülekannete ajakava:

29. jaanuar

18:20 Prantsusmaa - Rootsi

21:20 Hispaania - Taani

31. jaanuar

15:20 Pronksimatš

18:20 Finaal

Kommentaarid puuduvad