UFC: võimas brasiillane üritab katkestada Usmani kaheksa-aastase võiduseeria

uudised.ee

Kas Nigeeria võitleja Kamaru Usmani kuueteistmatšine võiduseeria MMA-s saab ajaloolise lõpu? See selgub sel pühapäeval Las Vegases, kus tema väljakutsujaks on väga kõrgetasemeline brasiillane Gilbert Burns.

Otseülekanne algab kanalis TV3 Sport 2 ja voogedastusteenuses Go3 14. veebruaril kell 5.00 Eesti aja järgi nelja eelmatšiga.

UFC kergekeskkaalu (kuni 77,1 kg) meister, 33-aastane ja 183cm pikk Usman, kellel on ka USA kodakondsus, on MMA võistlustel kaotanud vaid korra. See juhtus tema MMA karjääri teisel võistlusel 2013. aastal.

Pärast seda on ta järjest alistanud 16 vastast. Kokku on tal 17 võitu (7 nokaudiga) ja üks kaotus. UFC-s on ta võitnud kõik 11 matši. Kergekeskkaalu meistritiitli sai Usman 2019. a märtsis võiduga ameeriklase Tyron Woodley üle.

2019. a detsembris kaitses Usman tiitlit teise ameeriklase, Colby Covingtoni vastu. Viimane on hetkel kergekeskkaalu edetabeli teine. Usman pidi tiitlit kaitsma ka 2020. a juulis, mil ta alistas veel ühe USA sportlase, karismaatilise Jorge Masvidali.

Sel nädalavahetusel ootab Usmanit ees kõva pähkel. 34-aastane ja 178cm pikk Burns on viimasel ajal UFC-s võitnud kuus matši järjest! Viimane duell oli 2020. a mais, mil ta alistas kindlalt ameeriklase Tyron Woodley.

Burnsil on ette näidata 19 võitu (6 nokaudiga) ja 3 kaotust. Viimane kord kaotas brasiillane 2018. a juulis ameerika võitlejale Dan Hookerile. Burns hoiab kergekeskkaalu edetabeli esimest kohta.

Burns on varem võistelnud ka kergekaalus (kuni 70,3 kg). Lukumaadluses on ta kolmekordne maailmameister ja maailmakarika kuldmedalist.

Usmani ja Burnsi lahing pidi toimuma juba varem, kuid Burns ja tema treener nakatusid koroonaviirusega ning Usman sai vigastada.

Eelmatšidest on üks huvitavamaid naiste kärbeskaalu (kuni 56,7 kg) lahing ameeriklase Maycee Barberi ja mehhiklase Alexa Grasso vahel.

Kommentaarid puuduvad