Kellest saab Suurbritannias keskkaalu number üks poksija?

uudised.ee

Kauaoodatud lahing keskkaalu rivaalide Chris Eubank Juniori ja Liam Williamsi vahel toimub sel laupäeval, 5. veebruaril Cardiffis.

Maailmameistritest tulvil eelmatšid, tasavägised lahingud ja noored tulevikutähed lubavad põnevat võitlusõhtut, kus pärast aastatepikkust rivaalitsemist selgitatakse Suurbritannia parim poksija keskkaalus (kuni 72,6 kg). Ülekanne algab 5. veebruaril kell 21.30 kanalil TV3 Sport 2 ja uue põlvkonna teleteenuses Go3.

Chris Eubank on üks oma kaalukategooria parimaid poksijaid maailmas, kuid ka tema vastane on väga kõrgel tasemel. Mõlemal on väga tugevad käelöögid ja mõlemad on võitnud enamiku oma lahingutest nokaudiga.

32-aastane ja 180 cm pikk Eubank on kahekordne WBA maailmameistri vahetiitli omanik. Paar aastat tagasi oli ta ka IBO maailmameister super keskkaalus (kuni 76,2 kg).

Eubankil on profipoksis 31 võitu (23 nokaudiga) ja ainult 2 kaotust. Viimases matšis oktoobris alistas ta sakslase Wanik Awdijani. Eubank kaotas viimati 2018. a veebruaris kaasmaalasele George Grovesile.

Huvitava faktina alustas Eubank oma profikarjääri 2011. aastal võiduga leeduka Kiril Psonko üle. Britt võitis järjest oma profikarjääri esimesed 18 matši.

29-aastane ja 178 cm pikk Williams on pärit Walesist ja üritab end kodupubliku ees lunastada. Aprillis võitles ta WBO keskkaalu meistritiitli eest kuid kaotas ameeriklasele Demetrius Andradele.

Williamsil on profipoksis 23 võitu (18 nokaudiga), 3 kaotust ja üks viik. Enne viimast kaotust oli ta võitnud järjest seitse matši.

Enamik poksieksperte peavad favoriidiks Eubanki, üks põhjustest on tema käte 184 cm siruulatus, mis on vastase omast 6 cm pikem.

Kommentaarid puuduvad