Algav nädal toob kümnekraadise külma

Seitsmesed

Esmaspäeva (26.11) ööks tugevneb kõrgrõhuhari ja saju võimalus väheneb, vaid rannikualadel võib veidi lörtsi või lund sadada. Päeval läheneb Soomest uus madalrõhulohk. Keskpäevast alates on taas väheseid sademeid - sajab lörtsi ja lund, rannikul ka vihma. Puhub valdavalt mõõdukas loode-, päeval läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -2..-7, rannikul kuni +2, päeval -2..+3°C.

Teisipäeval (27.11) suundub madalrõhkkond Venemaa lääneserva ja selle lohk liigub üle Eesti. Öösel ja hommikul sajab laialdaselt lund ja lörtsi, rannikualadel on sadu tihedam. Päeva peale loode poolt alates pilved hõrenevad ja sadu järk-järgult lakkab. Öösel tugevneb läänekaare tuul saartel ja põhjarannikul, hommikuks pöördub loodesse ja põhja ning on tõenäoliselt üle Eesti tugev. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, rannikul kuni +2, päeval 0..-3, rannikul kuni +2°C.

Kolmapäeval (28.11) madalrõhkkonna mõju väheneb ja tõusva õhurõhu foonil on kohatisi lumehooge. Tuul on öösel ikka tugev ja puhub põhjakaarest, päeval kirdest ja põhjast ning jääb nõrgemaks. Õhutemperatuur on öösel -3..-7, rannikul 0°C ümber, päeval 0°C-st rannikul -1..-4°C-ni sisemaal.

Neljapäevaks (29.11) liigub kõrgrõhuala Eesti kohale. Ilm on põhiliselt sajuta, kuid võib laiguti pilvine olla. Õhutemperatuur on öösel -4..-9, rannikul kohati 0°C ümber, päeval 0°C-st rannikul -2..-5°C-ni sisemaal.

Reedel (30.11) taganeb kõrgrõhkkond Venemaa kohale, aga selle äärmine loodeserv ulatub veel Balti riikide kohale. Läänemereni laieneb aga lääne poolt madalrõhkkond ning avaldab tugevat survet. Tuul pöördub edelasse ja lõunasse ning tugevneb, merel võib tormiks paisuda. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis -2..-7, ida pool kuni -10, päeval Lääne-Eestis 0..-3, Kesk- ja Ida-Eestis -4..-7°C.

Kommentaarid puuduvad