Tormihoiatus! Eestimaale jõuavad orkaanimõõtmetega tuulepuhangud

Seitsmesed

Ilmateenistus hoiatab, et kolmapäeval jõuab Eestimaale torm, mille haare ulatub üle terve maa ning mis toob endaga kaasa puude murdumist, elektrikatkestusi ja laevaiikluse häireid.

Ilmateenistuse teatel tugevneb kolmapäeval kiiresti lõuna- ja edelatuul, mis puhub 12-17, puhanguti kuni 25, saartel ja rannikul kuni 30 m/s. Õhtuks pöördub tuul läände ja loodesse

Teeilmakeskuse andmetest selgub, et kolmapäeval toob Lõuna-Soome kohale jõudev tsüklon Eestisse orkaanimõõtmetega ehk kuni 33 meetrit sekundis puhuvad tormituuled.

llmamudelid näitavad, et homme liigub üle Lõuna-Soome aktiivne tsüklon, mis toob Tampere-Jyväskylä-Kouvola piirile tiheda lumesaju, Helsingi piirkonda tugeva tuule koos vihmasajuga ning Eesti kohale vihma ja tormituuled, teatas Teeilmakeskus.

Merel võib prognoosi kohaselt esineda kuni 33 m/s puhuvaid tuulepuhanguid. Madalrõhkkonna tagalas algab külma õhu sissevool Eestisse ja temperatuurid langevad. Seega on kolmapäeval oodata tormikahjustusi ja elektrikatkestusi. Merel võib esineda häireid laevaliikluses. Liikluses tasub tähelepanelik, kuna teedel võib olla takistusi.

Kommentaarid puuduvad