Saage tuttavaks! TV3 uued ilmateadustajad on Karmen, Ilja ja Britta!

uudised.ee

Nüüdsest võib loota, et ilm saab veelgi ilusam, sest sellest räägivad ka TV3 uued ning särasilmsed ilmateadustajad Britta Luts, Ilja Toome ja Karmen Karus. Just nemad valiti välja TV3 „Seitsmeste uudiste“ äsja lõppenud ilmateadustaja konkursil.

Augustikuus välja kuulutatud konkursile oli vaja saata 30-sekundiline video teemal “Miks mina pean saama ilmateadustajaks?”, mille põhjal pääses ligi poolesaja kandidaadi seast stuudiovooru üksteist inimest, kelle seast sai rahvas veebihääletusel oma lemmiku valida. Rahva soosikuks sai Britta Luts, kuid lisaks temale valis teletegijate žürii välja veel kaks uut ilmateadustajat: Ilja Toome ja Karmen Karus. 


Foto: TV3

„Rõõm on tõdeda, et kõigil kolmel uuel kolleegil on potentsiaali teletööd teha ning neil on olemas see sära, isikupära, ladus eneseväljendusoskus, hea diktsioon, lai silmaring, mõnus huumorisoon ja veel palju muid omadusi, mis eetristaarile vajalikud. Ilmateadustaja ametis on kõige olulisem ilmainfot vahendada, kuid kindlasti on tähtis ka see, kuidas teadustaja seda esitab ning millise meeleolu loob. Kõiki kolme veel mõnda aega koolitame ning siis näeb neid juba „Seitsmeste uudiste“ ilmaprognoosi edastamas,“ selgitas TV3 avalike suhete juht Annely Adermann.  

Karmen Mai Karus


Foto: TV3

Olen 20-aastane ja pärit Tallinnast. Õppisin 12 aastat Tallinna Prantsuse Lütseumis ning praegu õpin Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudis integreeritud kunsti, muusikat ja multimeediat.  Hetkel olen täiskohaga BFM teise aasta tudeng. Suviti olen Tallinna Õpilasmalevas rühmajuht ning lisaks töötan osaliselt näitlejana erinevates seriaalides või filmides. 

Kust tekkis mõte osaleda TV3 ilmateadustajate konkursil?
Nägin sotsiaalmeedias postitust, kus TV3 otsis uusi ilmateadustajaid ning kuna olen eelnevalt kaamera ees olemisega ning esinemistega kokku puutunud, siis otsustasin ka konkursil osaleda. 

Kuidas sõbrad konkursil osalemisele reageerisid?
Sõbrad soovisid kohe algul palju edu ning olid väga rõõmsad ja toetavad, et soovisin just ilmateadustajaks kandideerida. 
Kui suure huviga ise igapäevast ilmateadet jälgid?
Kuna mulle meeldib palju värskes õhus viibida, siis on hea ise kursis olla, mis ilm lähipäevil ees ootab ning seetõttu on ilmateate jälgimine kujunenud loogiliseks ning vajalikuks harjumuseks. 

Milline on Su lemmik-aastaaeg ja miks?
Minu arvates on igal aastaajal omad võlud, kuid kõige erilisemaks on kujunenud suvi tänu lopsakale loodusele, soojale veele ning valgetele suveõhtutele.

Millega vabal ajal tegeled? 
Lisaks ülikoolile käin teatrikoolis, tegelen rahvatantsuga ning mängin karmoškat. Samuti meeldib mulle looduses matkamas käia. 

Mis on Su lemmiksaade TV3s?
Juba aastaid on see olnud üks ja sama – „Kättemaksukontor“. 

Kui ekraanile satud, saad ju tuntuks – kas kuulsus ei hirmuta?
Sellega olen ma mingil määral juba kokku puutunud tänu TV3 ja Kassikulla produktsiooni valminud seriaalile “#PIND”, kus kehastasin üht peategelast, seega enam ei hirmuta. 

Ilja Toome


Foto: TV3

Olen 16 aastat oma elust veetnud Ida-Virumaa keskuses Jõhvis. Pealinna elanikuna olen arvel juba 8 aastat. Kaks numbrit liidetuna annavad kokku mu vanuse: 24. Hetkel olen nö üksikisa, sest kasvatan 10-aastast koerapoissi nimega Taylor. Jõhvist Tallinna saabudes käisin Tallinna Laagna gümnaasiumis, viimane haridusdiplom on BFM-ist.Toimetan juba aastaid mitmes ametis korraga ja nii ka praegu. Kõige paiksem on antud hetkel üks 21+ meelelahutusasutus.

Kust tekkis mõte osaleda TV3 ilmateadustajate konkursil? 
Esialgu jätsin nähtud kuulutuse suure tähelepanuta. Suuresti enda varasemate diktsiooniprobleemide tõttu. Küll aga otsustasin siiski kandideerida, kui üks sõbranna saatis lingi ja andis motivatsiooni proovida. 

Kuidas sõbrad konkursil osalemisele reageerisid? 
Õnneks mul on väga toetavad sõbrad. Eks kohe, kui uudis uute ilmaennustajate proovipäevast läks eetrisse, hakkasid tulema ka naljad stiilis "mis ilma homme lubatakse?", aga see on pigem sõbralik närimine ja kindlasti ei pane väikest nalja pahaks. Eriti veel nüüd, kui osutusingi sobilikuks.

Kui suure huviga ise igapäevast ilmateadet jälgid? 
Pean tunnistama, et paraku ei viibi ma igal argipäeval teleri ees uue ilmaprognoosi ootuses. Olen selles osas ehk tänapäevasem ning eelistan jälgida ilma vastavalt vajadusele (vahetult enne kodust lahkumist) telefoni rakendusest.

Milline on Su lemmik-aastaaeg ja miks?
Minu lemmik aastaaeg on vaieldamatult suvi. Jaanuarilapsena olen alati kadestanud suvel sündinuid. Nende valik pidude korraldamisel on lihtsalt suurem - tahad, korralda vastuvõtu lageda taeva all, tahad – hoopis siseruumis. Olen üdini soojema ilma eelistaja. 

Millega vabal ajal tegeled? 
Vabal ajal harrastan sporti ja liikumist - peamiselt jõusaal, kuid ei ütle ära ka uutest põnevatest spordialadest. Sellel suvel hakkasin näiteks tennist mängima. Olen suur kino ja Netflixi fänn. Eks neid huvisid ole veel, aga miski peaks ju jääma ka tulevikku. 

Mis on Su lemmiksaade TV3s? 
„Padjaklubi“!!! Kertu Moppeli mängitav karakter on lihtsalt nii minu sorti huumor! 

Kui ekraanile satud, saad ju tuntuks – kas kuulsus ei hirmuta? 
Usun, et olen juba sinna ikka jõudnud, kus mind lihtsalt ei huvita teiste arvamus. Või vähemalt ma proovin endale seda niimoodi manifestida. Pigem on see järjekordne põnev uus lehekülg minu elust. 

Britta Luts


Foto: TV3

Olen 27 aastat vana, pärit väikesest Tartumaa alevikust nimega Rõngu. Mul on õnn olla tädi kuuele imearmsale lapsele. Keskkooli aastad veetsin Rõngu Keskkoolis. Nüüdseks olen lõpetanud muusikateraapia eriala Eesti Muusika ja Teatri Akadeemias ning hetkel õpin Tallinna Ülikoolis psühholoogiat. Praegu olen täielikult pühendunud õpingutele. Varasem pikk töökogemus on müügis ja turisminduses.

Kust tekkis mõte osaleda TV3 ilmateadustajate konkursil? 
Kuna töötamine teles on minu jaoks midagi müstilist ja põnevat, olen aastaid unistanud telemaastikule sisenemisest. Niipea, kui nägin sotsiaalmeedias ringlevat konkursil osalemise üleskutset, otsustasin osaleda. Lisaks oli hästi tore kandideerida ühise sõbra Markkose kõrval, teades, et ootusärevuses saame konkursi jooksul jagada nii rõõme kui ka hirme ja muresid. 

Kuidas sõbrad konkursil osalemisele reageerisid? 
Minu konkursil osalemine tuli kõigile üllatusena, kuna hoidsin ideed viimase hetkeni vaid iseenda teada. Küll aga- tundes mind, teavad nii pere kui ka sõbrad hästi, et mulle meeldib sageli mugavustsoonist välja astuda ja ette võtta uusi seiklusi. Nii pere, sõbrad kui ka ülejäänud tuttavad pakkusid mulle imelist toetust kogu kandideerimise ja hääletamise protsessi vältel. 

Kui suure huviga ise igapäevast ilmateadet jälgid? 
Vaatan igal õhtul järgmise päeva ilmateadet, et teada umbeski Eesti ilma arvestades, kas selga tuleb panna talvejope või piisab õhukesest jakist. 

Milline on Su lemmik-aastaaeg ja miks?
Lemmik-aastaajaks on sügis. Loodus muutub imeilusaks ja värviliseks, iga värviline langev leht meenutab taas, et iga asi saab lõpu ning tähistab millegi uue algust.

Millega vabal ajal tegeled? 
Hobisid on mul mitu. Suurimaks neist on reisimine ning nende muljete jäädvustamine videote ja piltide läbi. Seega eelnevale lisaks on üheks huviks kindlasti ka fotograafia. Samuti võib mind tihti näha rühmajõutreeningutes. Lisaks meeldib mulle vabal ajal mängida klaverit, matkata ja veeta kvaliteetaega lähedastega.

Mis on Su lemmiksaade TV3s? 
Teet Margna ja Kristjan Jõekalda “Kaks Kanget” reisi sarjad. Need kaks meest moodustavad imelise duo ning nendega reisimine on kindlasti enam kui lõbus.

Kui ekraanile satud, saad ju tuntuks – kas kuulsus ei hirmuta? 
Võtan tuntuks saamist pigem rahulikult ja suhtun sellesse mõttesse positiivselt. Oma tuntust saab kindlasti ära kasutada headel eesmärkidel. 
 

Kommentaarid puuduvad