Täna
12. apr
7...16
2...7
Homme
13. apr
4...10
3...8

Eesti

Ilmateenistus prognoosib keskmisest külmemat veebruari

Foto: Panthermedia/Scanpix
19:03 01. veebruar 2021
Autor: uudised.ee

Ilmateenistus prognoosib keskmisest külmemat veebruari, mis toob kohati 20 miinuskraadi.

Kuu esimestel päevadel lisandub madalrõhkkonna servast Eestisse veel lund ja valitseb väikeste külmakraadidega talveilm. Alates 4. veebruarist tugevneb Norra merel jõuliselt kõrgrõhuala, laieneb üle Skandinaavia ning selle serva mööda tungib põhjakaarest sisse arktiline külm. Sajupilved hõrenevad ja ilm muutub märksa külmemaks. Sisemaal langeb temperatuur alla -10 kraadi, selgema taeva korral -20 kraadi ümbrusse, päevased temperatuurid kõiguvad paari-kolme pügala ulatuses -10 kraadi ümber.

10. veebruari paiku suundub kõrgrõhkkond Briti saarte poole ja Venemaa madalrõhkkonnal on võimalus ühes lumepilvedega Läänemere äärde laieneda. Pilvisema taeva all tõmbub krõbedam külm paariks päevaks veidi tagasi, kuid seejärel kõrgrõhkkonna tugevnemisel ja taeva selgimisel langeb temperatuurifoon taas madalale.

Kuu keskpaigast alates vaheldub loodevoolus saabuv pehmem ja lumisem talveilm põhjavoolus saabuva kargema ilmaga. Veebruari viimasel kolmandikul domineerib tõenäoliselt pehme talveilm. Aeg-ajalt sajab lund ja lörtsi.

Kuu keskmine õhutemperatuur tuleb normi lähedane või normist veidi madalam, kusjuures norm on -5,3 kuni -1,4 kraadi. Sademeid on normi piires või veidi vähem, kusjuures norm on 29-49 millimeetrit.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!