Täna
12. apr
7...16
2...7
Homme
13. apr
4...10
3...8

Eesti

Jäävihm on muutnud teed ohtlikult libedaks

Foto: Gerry Broome/AP/Scanpix
12:59 23. veebruar 2021
Autor: uudised.ee

Eestis hommikust alates sadav jäävihm on muutnud teeolud väga keeruliseks.

Jäävihma tõttu esineb kõikidel riigiteedel ohtlikke libedaid lõike, teatas transpordiameti pressiesindaja teisipäeval. Ta lisas, et teeolud võivad olla keerulised kogu järgmise ööpäeva.

„Riigiteede hooldajad on täies koosseisus väljas, et teha libedusetõrjet kõikidel teedel. Kuid siiski tuleb arvestada, et libedusetõrje tegemine võtab aega ning jätkuv jäävihm võib nurjata kogu seni tehtud töö,“ ütles transpordiameti maanteehoiu teenistuse direktor Raido Randmaa. „Liiklejatel palume olla äärmiselt ettevaatlikud ja võimalusel lükata sõitmine edasi.“

Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, siis tuleb sõidukijuhil praegustes ilma- ja teeoludes arvestada pidurdusteekonna kolme- kuni neljakordistumisega võrreldes suviste tingimustega. Transpordiamet palub juhtidel hoida tavapärasemast suuremat pikivahet ning valida teeoludele vastav sõidustiil.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!