Laupäevast on keelatud jääleminek kogu Peipsi järvistul

uudised.ee

Laupäevast on keelatud jääleminek kogu Peipsi järvistul, see tähendab nii Peipsi ja Pihkva järvel kui ka Lämmijärvel, vahendab BNS.

Hõljukipatrull tuvastas neljapäeval, et Peipsi kaldaaladel on väga paljudes kohtades juba lahtine vesi ning jääsupp, mis inimest ega sõidukeid enam pikalt turvaliselt ei kanna, edastas Lõuna prefektuur.

Mustvee kordoni juhi Jalmar Ernitsa sõnul on ohtlikult õhukeseks on kahanenud ka Peipsi järve jää, mistõttu keelatakse alates laupäevast väljumine mistahes moel ka Peipsi järvele ja seda nii Ida kui ka Lõuna prefektuuri teeninduspiirkonnas.

"Kuni laupäevani on veel lubatud jalgsi ja maastikusõidukitega väljumine Peipsi järvele, et kalurid saaksid ära teha veel viimased käigud ning järvest välja noppida sinna paigaldatud võrgud. Kuna aga jääolud on järve piires väga erinevad, kaldaäärtesse on tekkinud praod ja olukord järvel võib muutuda kiiresti, tuleb väljudes kindlasti olla äärmiselt tähelepanelik ja ettevaatlik,“ ütles Ernits.

Ernitsa sõnul näitas piirivalvurite päevane jääluure, et Lämmi- ja Pihkva järvel on jääkate vähem kui päeva jooksul muutunud sedavõrd õhukeseks, et sinna enam ühelgi moel alates reedest peale ei lubata.  „Kui eile [kolmapäeval] oli jääkate mõnes kohas veel 30 sentimeetrit, siis tänaseks on jääkatte paksus kahanenud kümnele sentimeetrile ja see enam inimest ei kanna,“ lisas kordoni juht.

Kommentaarid puuduvad