Kas paistab päike või kallab vihma? Ilmatargad ennustavad, milline ilm tuleb jaanipäeval

uudised.ee

Jaanipäev pole enam mägede taga ja nii on taas kõigi eestlaste huulil vaid üks küsimus: milline tuleb ilm? Kas saab õues mõnusalt grillida ja päikest nautida või tuleb välja otsida vihmamantlid ja talvejoped? Ilmatargad jagavad oma prognoose eesootavaks suviseks pööripäevaks.

Ilmavaatleja Jaan Kalda usub, et tänavune jaanipäev tuleb pigem kuivemapoolne ja soojem, küll aga jääb õhku võimalus, et miski ootamatu rikub idülli ära. „Viimased jaanipäevad on ilusad olnud, aga ega ma ei üllatuks, kui äikesevihma tuleb. Nimelt loodus kipub sellise ilusa rütmi ära rikkuma,“ ütleb Kalda.

Raplamaa ilmatark Arvo Saidla ehk Metsavana sõnul tuleb jaanipäeval ilm peamiselt ilus, ent mitmel pool võib ka sadada. „Võib muidugi olla nii, et tuleb ainult paar tilka, aga selles osas ei oska kunagi täpselt öelda. Igatahes on minu prognoos, et jaanipäev tuleb väga ilus. Suisa võib öelda soe,“ prognoosib Metsavana.

Keskkonnagentuuri juhtivsünoptik Taimi Paljak jääb jaanipäeva ilma kommenteerides napisõnaliseks. „llm võib 12 päeva jooksul veel palju muutuda ning seda eriti ühte konkreetset õhtut silmas pidades. Tänase prognoosi kohaselt on ilm mõnusalt südasuvine ja ka saju võimalus on võrdlemisi väike,“ tõdeb ta siiski.

Artikkel refereeritud Õhtulehest.

Kommentaarid puuduvad