Täna
08. juul
15...20
7...15
Homme
09. juul
15...19
7...14

Innovatsioon

Taxify lisas Aafrika turgudel platvormile tuk-tukid

Foto: Rauno Volmar/Delfi
10:29 21. märts 2018
Autor: BNS

Transpordiplatvorm Taxify lisas oma Aafrika turgudel sõidukite valikusse ka kohalikud sõiduvahendid nagu mootorrattad ja tuk-tukid.

Taxify Ida-Aafrika turgudel Ugandas ja Keenias saavad kliendid nüüd tellida mootorratta, Tansaanias aga tuk-tuki. See teeb Taxifyst esimese globaalse transpordiplatvormi, kes on lisanud Aafrikas oma valikusse kohalike seas ülipopulaarsed sõiduvahendid, teatas Taxify.

Kampalas ja Nairobis populaarsete mootorrataste kohalik nimetus on boda boda, Dar es Salaamis ringi sõitvad tuk-tukid aga nimega bajaji. Väikesõidukid võimaldavad Taxify teatel Aafrika liiklusummikuterohketes linnades kiiresti liigelda.

"Ainuüksi Nairobis on täna sadu tuhandeid boda-juhte, kelle jaoks see töö on elulise tähtsusega. Samuti sõltuvad nende soodsast teenusest reisijad, kes igapäevaselt kesklinna ja äärelinna vahel liiguvad. Täna on aga tegu väga algelise teenusega, seda nii valdkonna ülevaate kui turvalisuse mõttes. Taxify saab oma kogemusega toetada valdkonna arengut ja muuta teenust nii juhtide kui reisijate jaoks turvalisemaks," ütles Taxify tegevjuht ja asutaja Markus Villig.

Boda-juhid tegutsevad Taxify teateö sageli illegaalselt, eirates neile seatud reegleid ning riskides nii enda kui kaasliiklejate eludega. Taxify kavatseb juhikoolituste ja turvanõuetega muuta mootorrattal liiklemist reisijate jaoks turvalisemaks.

"Meie lisandumine turule tähendab, et olemasolevasse valdkonda tekib küps tegija, kes aitab seal korda luua. Seepärast teeme ka tihedat koostööd kohalike võimudega. Taxify andmete põhjal tekib linnade liiklustihedusest ja liiklemismustritest väga hea ülevaade, see võimaldab meil aga ka liiklusturvalisuse kasvule kaasa aidata," märkis Villig.

Nairobis on Taxify sõidualustustasu 30 Keenia šillingit ehk ligikaudu 24 eurosenti, kilomeetrihind aga 15 šillingit ehk 12 eurosenti. Juhtidele rakendub turu keskmisest madalam vahendustasu.

Uute sõidukikategooriate lisandumine Aafrikas toob Taxify hinnangul platvormile miljoneid uusi sõite.

2013. aastal asutatud Taxify on Euroopa sõidujagamisplatvorm. Ettevõttel on rohkem kui 5 miljonit klienti enam kui 20 riigis üle maailma.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!