Tuntud ettevõtjad rajavad Jõhvi tehnoloogiakooli: Eestis on puudu 8600 IT-spetsialisti

Duubel

Järgmise aasta septembris avab uksed tehnoloogiakool, mille rajajateks on tuntud IT-ettevõtjad, eesotsas TransferWise. "Duublis" on külas Martin Villig ja Rainer Sternfeld, kes oma õlad kooli avamisele alla panevad.

Eestis on portaali Work in Estonia andmetel täna puudu umbes 8600 IT-spetsialisti ja haigutavat tühimikku ei täida isegi üliõpilased, kes iga aasta ülikoolidesse tehnoloogia alaseid teadmisi omandama astuvad.

Villigi sõnul toetab otsust rajada kool just Ida-Virumaale see, et sealsed noored on jäänud kaugeks tehnoloogiaärist. "Ma näen, et sinna oleks vaja lootust ja maailmatasemel haridust," räägib mees, et tahab väga seda piirkonda järgi aidata.

Jõhvi rajatavasse kooli oodatakse kõiki täiskasvanuid alates 18. eluaastast. "Ülemine piir puudub ja puudub ka nõue eelneva programmeerimise kogemuse kohta," ütleb üks kooli asutajaid Rainer Sternfeld. 

"Ida-Virumaal on väga hea tehniine baas ja tehnilise ettevalmistusega inimesed. Majandus digitaliseerub ja töö profiil muutub, mistõttu on IT-sektor Ida-Virumaa jaoks väga suur võimalus ja kasutamata potentsiaal," lisab Sternfeld.

Oodatakse kõiki inimesi, kellel on loogika, ülesannete või probleemide lahendamiste vastu suur huvi. Õpetama hakatakse nelja erinevat eriala, kolm neist on seotud klassikaliste programmeerimise valdkondadega nagu andmebaasid ja võrgud, rakendused ja liidesed. Lisaks on valikus kasutajakogemuse liidese disaini eriala.

Vaata täispikka inervjuud videoloost.

Kommentaarid puuduvad