Vau! Eesti esimese astronaudi minek Kuule on lähiaastate küsimus

Duubel

Täna öösel startis Elon Muski ettevõte SpaceX loodud kosmoselaev, et viia inimesed rahvusvahelisse kosmosejaama. Selle käiguga tegi ekstsentriline mees ajalugu, sest mitte kunagi varem ei ole ametlikult ükski eraettevõtja inimesi kosmosesse viinud. Samal teemal on "Duubli" stuudios külas kosmosevaldkonna ekspert Paul Liias, kellelt muuhulgas uurime, millal võiks eestlane kosmosesse jõuda.

"Kui tahta tõesti astronaudiks saada, siis selleks on eraldi eesti keeles raamat, kus on kirjas, mis katsed tuleb kõik läbi teha," ütleb Liias, et astronaudiks saada, peab olema kõvasti haridust, keeleoskust ja teadmisi.

"See, kes ei suuda lennukiski istuda, sellel kosmoses kohta pole," lisab mees, et kosmosesse minekuks peab ka teatav taluvuspiir olema.

Elon Musk nimetab oma grandioosseid kosmoseplaane Marsi okupeerimiseks, kuid Liiase sõnul on tegemist millegi suuremaga. "Turism ainult üks osa, mis sellega kaasneb. Kõik valdkonnad, mis on täna Maa peal, on tulevikus ka kosmoses. See avab ettevõtlusele suuremad majanduslikud võimalused ja inimkonnale täiesti uue perspektiivi," ütleb ta.

Eesti liitus Euroopa Kosmoseagentuuriga 2015. aastal ja see avab eestlastele selles valdkonnas väga palju uksi. Liias ei liialda, kui ütleb, et Eesti esimese astronaudi minek Kuule võib olla lähiaastate küsimus.

Vaata täispikka intervjuud videost.

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11153916[/embed]

Kommentaarid puuduvad