Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel toimus veoki ja politseibussi kokkupõrge

Foto on illustratiivne. Foto: Martin Ilustrumm

Täna kella 13 ajal sai Häirekeskus teate liiklusõnnetusest Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 63. kilomeetril. Esialgsetel andmetel Tallinnast Pärnu poole liikunud veok, mida juhtis 60-aastane mees, põrkas kokku Pärnust Tallinna suunas liikunud politseibussiga.

Politseisõiduk oli viimane saateauto rahaveo kolonnis. Hetkel teadaolevalt oli vahetult enne õnnetust veoki ees pidurdanud sõiduauto. Veokijuht kaotas järskpidurduse tõttu juhitavuse ja kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku politseisõidukiga. Õnnetuse hetkel teostasid kolonnis liikunud politseisõidukid alarmsõitu, operatiivsõidukitel olid sisse lülitatud vilkurid.

Politseisõidukit juhtinud politseiametnik viidi tervisekontrolliks haiglasse, kus tema vigastused on selgitamisel, ent hetkel teadaolevalt ei ole need eluohtlikud.

Kolonn jätkas teekonda lõpuni ning rahaveos toimetati sihtkohta.

Õnnetuspaigas on teekate kuiv ning piirkiirus 90 km/h.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põdra sõnul on kõik õnnetuse asjaolud selgitamisel.

„Turvaline liiklemine algab ennekõike tähelepanelikkusest, mis aitab ootamatutele olukordadele kiirelt reageerida ning sellele vastavalt käituda. Sama oluline on pikivahe hoidmine, seda eriti maanteel, kus suure kiiruse tõttu on peatumisteekond oluliselt pikem. Hetkel arvame, et veokijuht ei hoidnud piisavat pikivahet ning ei saanud tema ees pidurdanud sõiduauto järel pidama, mistõttu põrkas kokku vastutulnud politseisõidukiga,“ sõnas Põder.

 
 
Toimetas Krimi24
 
 

Kommentaarid puuduvad