Vandaalid lõhkusid Kõrvemaal rattamaratoni rada

BNS

Kõrvemaal tegutsenud vandaalid lõhkusid 21. Tallinna rattamaratoni korraldajate hoolega ette valmistatud rajamärgistuse - laupäevaseks üle 700 rattasõbraga spordipeoks valmistuval tiimil tuli trassi taastamiseks viimasel hetkel kulutada ligi kümme inimtööjõu tundi. 

Tehtud kahju avastasid metsa lilli korjama suundunud peakorraldaja Raivar Vaheri lapsed, kes isale märgatust koheselt ette kandsid „Rajamärgistust oli umbes kuni viie kilomeetri ulatuses sihilikult lõhutud. Lapsed avastasid selle Aegviidu pool Pukimäe juures. Tegemist oli kuritahtliku töö ja jõu näitamisega, kogu võistluse ajaloo jooksul näeme sellist asja küll esimest korda. Varem on krutskivennad nooli teises suunas keeranud, aga sel korral oli maha võetud nii linte kui nii umbes 40 märki puruks pekstud,“ kirjeldas Vaher toimunut. 

„Kogu raja märkimine võtab tiimil aega kokku viis päeva ja loomulikult sõidetakse trass võistluspäeval enne starti läbi, kuid täiesti viimasel minutil on juba keeruline midagi nii kapitaalselt ette võtta. Esimest korda olukorraga silmitsi seistes valdasid mind vihased tunded, tegi jõuetuks, kuid eks siis tuli seda lahendama hakata. Kui muud üle ei jää, siis tuleb võistluse eelseks päevaks valve välja panna. Kui kellelgi on vägitükkide teostajate kohta mingit infot, siis võib seda meiega jagada,“ palus maratoni korraldaja. 

Trassi hooldamise ja pideva koristamisega tegeletakse Kõrvemaal aastaringselt. „Hooldame radu ja korjame sealt pidevalt erinevat prahti, kaasa arvatud sodi, mis mõned inimesed on spetsiaalselt metsa alla toonud. Tihti on prahi hulgas ka mõned viited selle omanikule ning selle infoga tegelevad edasi juba vastavad asutused. Kutsun siinkohal inimesi üles loodust hoidma ning vastutustundlikult käituma.“ 

21. Tallinna rattamaratoni esimene lähe 76 kilomeetri pikkusele Vytautase XXL-sõidule antakse kell 10.30. Põhisõit toimub kell 11 ja Saare lastesõidud saavad alguse kell 11.10. Poolmaratonile ehk noorte- ja matkasõidu 20-kilomeetrisele trassile starditakse kell 12.10.

Kommentaarid puuduvad