Täna
16. dets
-5...0
-9...-1
Homme
17. dets
-5...1
-7...-1

Krimi

Politsei: raskeimad väljakutsed on perevägivalda puudutavad

Foto: Martin Dremljuga/Delfi
12:54 17. juuni 2018
Autor: BNS

Põhja prefektuur kirjutab sotsiaalmeedias, et politsei jaoks on raskeimad väljakutsed need, kus tuleb reageerida perevägivallale.

"Nädalavahetused on politseile ühed töisemad. Kõige raskemad väljakutsed on need, kui reageerime koduseinte vahel toimunud vägivallale," seisab Põhja prefektuuri Facebooki-postituses. "Sellisel juhul jõuab vähemalt meieni info ning saame appi minna. Kuid väga palju on vägivalda, mis meie kõrvadeni ei jõua."

"Kui sina kuuled, näed või märkad midagi sellist, mis viitab lähisuhtevägivallale, siis helista numbrile 112," kutsub Põhja prefektuur sekkuma ja toob näiteks hiljuti toimunu:

"Üks hea näide sekkumisest pärineb eelmisest nädalavahetusest. Tallinnas elav inimene kuulis, kuidas ülakorruse naabrid tülitsevad. Kuulda oli naise nuttu ja laamendamist ning ta sekkus, andes info häirekeskusele. Politseinikud pidasid korteris kinni 62-aastase mehe, kes lõi korduvalt 43-aastast abikaasat."

Kampaania "Aga mina julgen sekkuda" kutsub üles lähisuhtevägivalda märgates sekkuma ja sellest teavitama. Politsei kutsub kaaskodanikke üles astuma otsustavat sammu, sest kannatanul endal ei pruugi seda võimalust olla.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob detsembrikuu Sinu tähemärgile?