Homme
19. nov
0...4
-1...4
Ülehomme
20. nov
-2...3
-6...2

Krimi

Mupo tüdines Viru tänaval tegutsevatest sokimüüjatest

Foto: Marko Jakobi/Delfi
12:05 22. juuni 2018
Autor: BNS

Möödunud laupäeval karistas Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) patrull väärteokorras Viru tänaval sokikauplejaid - karistada said neli sokimüüjat, kes vales kohas ja ilma loata kaubandustegevust harrastasid. 

Mupo kinnitusel on juba aastaid käinud kemplemine – patrull palub eakatel kauplejatel lahkuda, aga need on patrulli lahkudes taas platsis. 

„Meile laekub pea iga päev kaebusi, et sokikauplejad on oma kauba Viru tänava mööda purskkaevu piiret ja trepiplatood laiali laotanud. Häälekad naised häirivad möödujaid ning oma laiali laotatud sokimajandusega rikuvad vanalinna kaunist välisilmet. Tegemist on turistiderohke piirkonnaga, kauplemise koht seega igati magus,“ kirjeldas olukorda munitsipaalpolitsei ameti juhataja Aivar Toompere.

„Kui tegu oleks tõesti memmedega, kes ise koovad ja oma käsitööd müüvad, aga need on aastatega juba nägupidi tuttavaks saanud edasimüüjad. Agendid annavad neile sokid ja kasseerivad sealt suurema saagi. Oleme aastaid neile kannatlikult ja viisakalt selgitanud, hoiatanud ja palunud lahkuda. Aga tädid muutuvad järjest julgemaks ja häälekamaks ja neid tekib järjest juurde. Kunagi pidi ka mingi resoluutsem hoiatus järgnema. Tegemist on organiseeritud tegevusega, kus ära kasutatakse kaastunnet tekitavad eakad memmed.  Kui jutust aru ei saada, siis tuleb teismoodi selgitada. Ega memmed ise seda trahvi ei tasu, seda teeb ikka kauba tegelik omanik“. 

„Tõrkumist ja hädaldamist oli palju, et esimest korda müüakse ja et isetehtud sokid. Aga need tädid on siin iga päev ja nii aastast aastasse. Ikka ühed ja samad näod. Niipalju sokke ei suudaks terve käsitöökoondis kududa, kui nemad siin müüvad, seda enam, et sama toodangut saab osta ka igast suveniiripoest,“ ütles mupo välijuht Timo Kubjas.  

Tema sõnul on tädid kavalad - luisatakse, et dokumente pole kaasas, ei mäletata ei isikukoodi ega sünniaastat. Isegi nime kirjapilt olevat meelest läinud. 

Müüjatele selgitati, kuidas ja milline on kauplemise kord ning kuidas ning kust kauplemise luba saab.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob novembrikuu Sinu tähemärgile?