Homme
16. dets
-5...0
-9...-1
Ülehomme
17. dets
-5...1
-7...-1

Krimi

Narva-Jõesuu maastiku- ja metsatulekahju saadi kontrolli alla

Foto: Siim Solman/Delfi
12:25 28. juuli 2018
Autor: BNS

Ida-Virumaal asuvas Narva-Jõesuu linnas reedel süttinud metsa ja maastikupõleng saadi kontrolli all, edastas ööl vastu laupäeva päästeameti valvepressiesindaja.

"Tulekahju on hetkel kontrolli all ning seda just tänu kiirele reageerimisele ja politsei- ja piirivalveameti helikopteri abile," kirjutati pressiteates.

Reedel kell 13.25 sai häirekeskus metsapõlengu teate Ida-Virumaal, Narva-Jõesuu linnas, Narva metskonnas. Kustutustöödele sõitsid Iisaku, Jõhvi, Kohtla-Järve, Kiviõli, Sillamäe, Narva-Jõesuu, Narva päästjad päästetehnikaga ning politsei- ja piirivalveameti lennusalk helikopteriga.

"Kustutustööd on olnud päästjatele keerukad raskesti läbitava maastiku ja sellel kasvava metsanoorendiku tõttu, mille kaudu ka tuli soodsalt levis. Helikopteriga kustutamine piiras oluliselt tulekahju levikut. Kokku oli põlengust haaratud ligikaudu 5-6 ha suurune maa-ala. Tulekahju on hetkel kontrolli all ning seda just tänu kiirele reageerimisele ja helikopteri abile. Elanikele ohtu ei ole ning kustutustööd jätkuvad ka laupäeval," kirjutati teadaandes.

Metsa- ja maastikupõleng Narva-Jõesuus võis arvatavalt alguse saada mõne inimese hooletu suitsetamise või lahtise tule kasutamise tõttu. Tulekahju ala külgneb inimeste poolt aktiivselt kasutatava metsarajaga, mis viib mereranda.

Seoses sellega palus päästeamet inimestel metsas ja maastikul liikudes ning toimetades kriitiliselt mõelda oma suitsetamise ja lahtise tule kasutamise harjumustele.

"Kindlasti on võimalik mõndagi muuta meie metsade säilimise ja meeldiva looduses viibimise nimel," märgiti teadaandes.

Ühtlasi tuletas päästeamet meelde, et alates laupäevast, 28. juulist  kehtib kogu Eesti Vabariigi territooriumil kuiva ja kuuma ilma tõttu suure tuleohuga aeg.

Suure tuleohuga aeg toob kaasa lisapiirangud eelkõige metsas tegutsemisel ning alates laupäevast on metsas lahtise tule kasutamine keelatud. Ka hakkavad päästeamet ning politsei- ja piirivalveamet koos ujumis- ja lõkkekohtades patrullima.

"Sel nädalavahetusel jälgivad nii päästeamet kui ka politsei- ja piirivalveamet kõrgendatud tähelepanuga inimeste ohutut käitumist nii veekogu ääres kui ka looduses," ütles päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi.

Tegemist on esimese taolise ühisaktsiooniga ning Suurkivi sõnul on tänuväärne, et oma põhitöö kõrvalt jätkub politseinikel jõudu pöörata tähelepanu ka päästealasele turvalisusele. Samuti on politsei- ja piirivalveameti helikopter kõrgendatud valmiduses reageerimaks koheselt ka väiksematele sündmustele.

Suure tuleohuga ajal on metsas ja maastikul keelatud suitsetamine, grilliseadme kasutamine, lõkke tegemine ja igasugune lahtise tule kasutamine, sealhulgas ka selleks ettevalmistatud kohtades, nagu näiteks RMK lõkkeplatsidel.

Vältida tuleks mootorsõidukiga looduses sõitmist. Auto tuleks parkida mittesüttivale pinnasele ja mitte sõita ATV-ga turbasel pinnal.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob detsembrikuu Sinu tähemärgile?