Rannavalvur kutsus Türi rannas purjuspäi ujujatele politsei

BNS

G4S-i rannavalvur kutsus laupäeva õhtul ja pühapäeva päeval kahele alkoholijoobes seltskonnale politsei, kui Türi järve ujuma läinud purjus inimesed keeldusid vetelpäästja nõudmise peale veest välja tulemast.

Laupäeval kella 17.30 paiku läksid Türi rannas ujuma kolm silmnähtavalt alkoholijoobes inimest – kaks meest ja üks naine. Kui vetelpäästja palus neil veest välja tulla, siis teda kuulda ei võetud. Kuna purjus peaga ujumine on ohtlik, kutsus rannavalvur appi G4S-i patrulli. Turvatöötaja korraldustele ei allutud aga samuti, mistõttu kutsuti kohale politsei.

Ametivõimude saabumise hetkeks olid inimesed veest välja tulnud, kuid politsei siiski vestles nendega. Selle juhtumi puhul on turvafirma sõnul märkimisväärne veel see, et alkoholijoobes ujuma läinute kaks sõpra vaatasid seda kõike kaldalt peal, selle asemel et sekkuda ja oma purjus sõpru vette minekul takistada.

Pühapäeval peale kella 13 paiku märkas G4S-i rannavalvur, kuidas kaks joobetunnustega rannakülastajat vette läksid. Üks neist oli keskealine mees ja teine ühe pealtnägija sõnul alaealine noormees. Neidki läks vetelpäästja korrale kutsuma. Selle peale tulid kaks joobes isikut järvest välja ja suundusid jõkke ujuma. Rannavalvur järgnes neile ja palus neil veest välja tulla. Kuna teda kuulda ei võetud, siis kutsus ta kohale politsei.

Noormees peitis end pärast veest välja tulemist esialgu põõsastesse. Keskealine mees vestles korrakaitsjatega, kuid noormees otsustas patrullil eest ära joosta. Lõpuks võttis ta korraldusi siiski kuulda ning politseinikud viisid ta endaga kaasa.

"Kutsume koos päästeametiga üles seltskondi enda seast valima välja inimest, kes hoiaks sõpradel silma peal seda nii ujumise, kui ka alkoholi tarvitamise osas. Hea sõber ei lase purjus sõpra vette," kirjutab enda teates turvafirma ja tuletab ühtlasi meelde, et purjus peaga ujuma minek on väga ohtlik.

Kommentaarid puuduvad