Täna
10. dets
-1...5
-1...3
Homme
11. dets
0...4
-2...2

Krimi

Kapo kahtlustab Narva linnavolinikke korruptsioonis

Foto: Priit Simson/Delfi
13:30 09. august 2018
Autor: BNS

Keskerakonna Narva piirkonna esimees Yana Toom kutsus seoses kolmapäeval avalikuks saanud linnavolikogu liikmeid puudutavate korruptsioonikahtlustega kokku piirkonna juhatuse.

Toom teatas oma otsusest erakorraline juhatuse koosolek pidada kolmapäeval rahvusringhäälingu (ERR) venekeelsele toimetusele.

Euroopa Parlamendi saadik Toom ei soovinud oma hõivatusele viidates anda lähemaid kommentaari olukorrale Narva volikogus, kuid rõhutas, et on täielikult nõus erakonna esimehe, peaminister Jüri Ratase seisukohaga.

Ratas avaldas kolmapäeva õhtul täielikku toetust uurimisasutustele, kes tegelevad korruptsiooni lõpetamisega Narva linna juhtimises. "Minu juhitud Keskerakond ei salli korruptsiooni mitte ühelgi kujul. See on terve ühiskonna probleem, mille väljajuurimisse peavad aktiivselt panustama nii õigus kaitseorganid, poliitikud kui kõik inimesed. Meedias ilmunud info põhjal pole võimalik lõplikke järeldusi teha, aga kui korruptsioonikahtlused tõele vastavad, oleme valmis astuma vajalikke samme ka siis, kui see tähendab Narvas opositsiooni minekut," ütles Ratas.

Prokuratuuri teatel on kaitsepolitseiamet teinud kriminaalmenetluse raames kolmapäeval kohtu loal mitmeid uurimistoiminguid seoses Narva linnavolikogu liikmetel lasuva korruptsioonikahtlusega.  

Seni kogutud materjalid viitavad korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangute teadvatele rikkumistele linnavolikogus. Kahtlustuste kohaselt ei ole Narva linnavolikogu liikmed ennast taandanud hääletamisest volikogu istungitel, kui otsustati nendega seotud äriühingute suhtes Narva linna omandis oleva vara tasuta võõrandamise või äriühingu finantseerimise küsimusi.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob detsembrikuu Sinu tähemärgile?