Uskumatu: liiklushuligaan jalutas minema, sest politsei saabus avarii kohale tund hiljem

Anna-Maria Makko

Eile õhtul tekitas Viimsi keskuses rea väga ohtlikke liiklusolukordi autojuht, kes tunnistajate sõnul oli ilmselgete joobetunnustega. Muuhulgas rammis kahtlustatav roolijoodik sõiduautot, milles istus pereisa oma kahe väikese pojaga. Politsei saabus sündmuskohale tund aega hiljem ning selleks ajaks oli liiklushuligaan koos oma joobes kaaskonnaga avariipaigalt ammu minema jalutanud.

Kahe lapse ema emotsionaalne kiri politseile:

"Minu mees ja lapsed olid autos, millele eile otsa sõideti. Õnneks jäid nad terveks, nagu ka ka kõik teised, kes sel hetkel Viimsis Randvere teel liikusid. Keegi ei saanud viga, midagi ei juhtunud.

Minu meelest on eile õhtune juhtum võrreldav amokijooksuga, kus kamp purjus mehi jookseb mööda linnatänavaid, tulistavad, aga kellelegi pihta ei saa. Väikese erinevusega, et Porsche Cayenne ei ole võrreldav püstoliga, vaid pigem kahuriga. Lõpuks mehed tüdinevad ja lähevad kuhugi edasi pidutsema. Politsei neid kinni ei võta, ei otsi isegi taga, sest MIDAGI JU EI JUHTUNUD. See kas nad pärast äkki uuesti tänavatele lähevad ja veel midagi korda saadavad, tundub, ei huvita kedagi.

Minu lapsed ja mees koos tunnistajatega veetsid seal pimedal tänaval peaaegu kolm tundi - ootasid politseid, kirjutasid seletuskirju. See on tundub tüüpiline olevat, et kannatajad kannatavad veel rohkem ja tegelikud süüdlased tegutsevad, pidutsevad kuskil rahulikult edasi, neid ei sega keegi, ei sunni seletuskirju kirjutama või vastutust võtma. 

Hiljem maksavad nad paar katkist tänavasilti kinni ja korras. See summa neid tõenäoliselt ka eriti ei kõiguta. Meie aga peame ise vaatama, kas keegi maksab meie auto remondi kinni, kuskohast saame seniks asendusauto ja kuidas katame sellega seoses tekkivad kulud. 

Tahaks ka amokit jooksma minna, politseimajja näiteks. Kui ma kedagi maha ei lase, pole neil ju ka põhjust mind kinni võtta, laseks neil lihtsalt natuke aega põrandal pikutada ja hirmu tunda. Kahtlustan millegipärast aga, et minul sealt niisama minema jalutada ei lastaks."

[embed]http://www.tv3play.ee/play/10294049[/embed]

Kommentaarid puuduvad