Tartus hukkus veoki ette jäänud eakas naine

Seitsmesed

Tartus sai kolmapäeval surma veoki ette jäänud eakas naine 

Keskpäeval veidi enne kella 12 sai häirekeskus teate raskest liiklusõnnetusest Tartus Aardla tänaval, kus veoautolt löögi saanud 87-aastane naine sai nii raskelt viga, et suri sündmuskohal. 

Esialgsetel andmetel hakkas eakas jalakäija selleks mitte ettenähtud kohas ületama Aardla tänavat ning astus ette Võru tänava suunas liikunud Scania veokile, edastas Lõuna prefektuur. Veokijuht ei jõudnud kokkupõrget vältida ning naine hukkus saadud löögist.

Politsei selgitas, et veoautot juhtinud mehel on vastava kategooria sõiduki juhtimiseks õigust ning oli kaine. Õnnetuses hukkunud naise kainus selgitatakse ekspertiisis. Veoki rehvid vastasid nõuetele ning sõiduk oli tehniliselt korras.

Tartu patrulltalituse välijuhi Sander Kullamaa sõnul juhtus õnnetus sirge ja hea nähtavusega Aardla tänaval ajal, mil väljas veel valge. „Lubatud kiirus sel linnatänaval on 50km/h ning veoki sõidumeediku kohaselt juht selle kiirusega ka liikus. Teeolud nii Aardla tänaval kui ka mujal Lõuna-Eestis on jätkuvalt talvised ning nõuavad kõikide liikluses osalejate suuremat tähelepanu,“ lisas ta.

„Mis asjaoludel vanaproua aga sõiduteele astus ning miks sedavõrd traagilisi tagajärgi toonud õnnetusse sattus, seda selgitame täiendavates ekspertiisides ja kriminaaluurimises,“ sõnas Kullamaa.

[embed]http://www.tv3play.ee/play/10304817[/embed]

Kommentaarid puuduvad