Kohus karistas pearabi solvanud meest arestiga

Seitsmesed

Kohus karistas kaheksa päeva pikkuse arestiga meest, kes nädalavahetusel solvas Eesti pearabi Shmuel Koti, vahendab BNS. 

Kohus määras teisipäeval pearabi solvanud mehele karistuseks kaheksa päeva aresti avaliku korra rikkumise ning narkootilise ja psühhotroopse aine tarvitamise eest.

Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit sõnul alustati menetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb vaenu õhutamist.

"Seaduses on vaenu õhutamise eelduseks, et kutsutakse üles vihkamisele ja vägivallale, millega kaasneb oht kellegi elule, tervisele või varale. Kuna selle juhtumi puhul puudus üleskutse ja seega reaalne oht, siis kvalifitseerimise väärteo ümber avaliku korra rikkumiseks ning kohus nõustus sellega," ütles Saarniit.

Vahejuhtum leidis aset laupäeval Tallinna kesklinnas Paberi trammipeatuse lähedal. Munitsipaalpolitsei piletipatrull tabas trammis piletita sõitnud noormehe. Noormees viidi trammist maha ja hakati trahvi vormistama. Samal ajal läks mupo bussi juurest mööda pearabi koos lastega, et ületada teed.

"Ilmselgelt närviline ja ebatsensuursete väljenditega patrulli kostitanud noormees vestles kogu aeg telefonis tuttavaga. Menetlustoimingu ajal möödus taamal rabi koos lastega, kelle suunas närvilises olekus noormees solvavaid väljendeid kasutas," ütles mupo pressiesindaja. Tema sõnul sekkus patrull koheselt ja lõpetas noormehe ebaviisaka käitumise, lubades allumatuse korral kohale kutsuda politsei. 

Politseinikud tuvastasid, et pearabi solvaja on 27-aastane mees. Mees peeti pühapäeval Tallinna kesklinnas asuvas kaubanduskeskuses kinni.

Kommentaarid puuduvad