Täna
24. aug
18...23
11...17
Homme
25. aug
18...23
6...15

Krimi

Prokurör taotleb kurikamehena tuntud Einroosile pikka vanglakaristust

Foto: kuvatõmmis/youtube
16:47 12. aprill 2019
Autor: BNS

Prokurör taotles reedel Harju maakohtus kohtuvaidluses Lasnamäe kurikamehena tuntud ning hiljem ka mõrvasüüdistuse saanud Urmas Einroosile pikka vanglakaristust.

Põhja ringkonnaprokuröri Natalia Miilvee hinnangul on 45-aastase Urmas Einroosi süü tõendatud ning talle tuleb mõista 20-aastane vanglakaristus. Kaitsja Toomas Alp seevastu leidis, et Einroos tuleb mõrvas õigeks mõista. Kaitsja hinnangul on Einroosi süü tõendatud, vaid kergemates kuritegudes. Kohus langetab otsuse 12. juunil.

Süüdistuse kohaselt pani Einroos 2016. aasta 5. mail kell 17 Tallinnas Laagna teelt Võidujooksu tänavale suunduval juurdesõiduteel toime avaliku korra raske rikkumise. Nimelt väljus ta oma Kia Sorentost ja võttis kaasa kurika, millega ähvardas teises autos olnud meest. Lisaks ähvardas ta meest tema auto lõhkuda.

Lisaks sellele süüdistatakse Einroosi selles, et 2017. aasta 13. augustil peksis ta mitme tunni jooksul Tallinnas Vabaduse puiestee tänaval asuvas korteris naist, kellega on ta varasemalt lähisuhtes olnud.

Menetluse käigus kogutud tõendid viitavad sellele, et pärast peksmist ja vägistamist viis ta autoga naise Paunkülas asuva veehoidla äärde, kus jätkas tema peksmist ning lõpuks kägistas ta. Kriminaalasja kohtueelse menetluse juht, Põhja ringkonnaprokurör Natalia Miilvee on varem öelnud, et uurimisversiooni kohaselt soovis süüdistatav varalist kasu saada. "Meie andmetel on naine mehe kasuks testamendi teinud," selgitas prokurör.

Samuti süüdistatakse Einroosi selles, et ta röövis naiselt sularaha ja vääriskiviga kuldsõrmuse. Einroos viibib kohtu loal vahi all alates 2017. aasta 15. augustist. Kriminaalasja uuris Põhja prefektuuri kriminaalbüroo mõrvagrupp.

Einroos sai uurimise lõppedes süüdistuse kehalises väärkohtlemises, vägistamises, vabaduse võtmises seadusliku aluseta, röövimises, avaliku korra raskes rikkumises ning mõrvas.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob augustikuu Sinu tähemärgile?