Täna
24. aug
18...23
11...17
Homme
25. aug
18...23
6...15

Krimi

Narkouimas ja lubadeta hilisteismeline põgenes BMW-ga politsei eest

Foto: Eero Vabamägi/Delfi
13:02 14. aprill 2019
Autor: BNS

Viljandimaal sõitis laupäeva hilisõhtul BMW-ga politsei eest ära narkojoobes ja lubadeta 18-aastane noormees, kes üritas pärast tagaajamist end koos veidi vanema kaaslasega metsa peita.

Laupäeva õhtul kella 22 paiku märkas politseipatrull Viljandimaal Mustla alevikus välismaise registreerimisnumbriga BMW-d, mida otsustati kontrollida. Sõidukijuht aga eiras peatumismärguannet ning põgenes, teatas PPA. Politseipatrull järgnes masinale, kuni Unametsa külas BMW ühtäkki peatus, mehed hüppasid autost välja ja jooksid metsa suunas. Eelnevalt oli üks meestest politseisõiduki suunas käe sirutanud, et matkida relvataolise esemega ähvardamist.

„Politseinikud andsid korralduse meestele peatuda ning tegid teenistusrelvast mitu hoiatavat lasku õhku, millele mehed ei reageerinud. Arvestades, et põgeneja peos võis olla tulirelv, hindasid politseinikud olukorda tavapärasest ohtlikumaks. Nii otsustati kiirelt, et kahekesi öisel ajal relva omada võivatele meestele metsa järgi minna pole mõistlik ega ohutu ning abiks kutsuti lisapatrullid teenistuskoeraga,“ ütles Lõuna prefektuuri operatiivjuht Veiko Järva.

Patrullid piirasid perimeetri ja võtsid metsaala oma kontrolli alla.

„Vähem kui tunni möödudes pidas politsei perimeetris kinni Audi, kust avastati üks põgenenud meestest. Selgus, et 18-aastane kohalik noormees oli naabertalust endale metsaserva ema järele kutsunud, et koju saada. Teine, 25-aastane kohalik mees tabati mõni minut hiljem maastikul läbiviidud otsingu käigus põõsas kössitamas,“ kirjeldas Järva sündmuste kulgu.

Politsei tuvastas mõlemal mehel narkootilise aine tarvitamise tunnused ning lisaks ilmnes, et BMW-d juhtinud 18-aastasel noormehel puudub ka juhtimisõigus. Mõlema suhtes viiakse läbi menetlus.

Meeste juurest esialgu relvataolist eset ei leitud. BMW-l oli välismaine registreerimisnumber, kuna meeste sõnul olid nad selle samal päeval Leedust ostnud ega kannatanud sõitma minekuga oodata, kuni masin Eesti registrisse kantud saab. Kõik täpsemad üksikasjad on veel kontrollimisel.


Kommentaarid

Kommentaare 1
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
oll 21:33 22. aprill 2019
Kinni tuleks sellised panna.

Mida toob augustikuu Sinu tähemärgile?