Täna
24. aug
18...23
11...17
Homme
25. aug
18...23
6...15

Krimi

Tartus sattus väljakutsele kiirustanud päästeauto liiklusõnnetusse

Foto: Tanel Meos/Delfi
13:49 17. aprill 2019
Autor: BNS

Tartus sattus kolmapäeva hilishommikul raskesse liiklusõnnetusse väljakutsele kiirustanud päästeauto. 

Õnnetus juhtus kella 11.30 aja Anne tänava ja Sõpruse puiestee valgusfooridega ristmikul, kus põrkasid kokku alarmsõidul päästekomando redelauto ja sõiduauto Audi.

Vilkurite ja sireenidega redelauto liikus mööda Sõpruse puiesteed Eedeni kaubanduskeskuse suunas ning asus sõidukiirust aeglustades punase tulega ületama ristmikku, kui sellele sõitis paremalt poolt Anne tänavalt ette Audi. Kokkupõrkes sai Audi löögi esiosale ning seda juhtinud 62-aastane mees jäi autosse kinni, teatas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja. 

Liiklusavariile appi tulnud päästeauto kohale jõudmine võttis pisut rohkem aega, kuna varem olid päästjad suurte jõududega reageeritud tulekahjule Tartus Kopli tänaval asuvasse kutsehariduskeskusesse, kus põles suitsuahi. Päästeautol tuli seega sõita kohale linna teisest otsast. Seni tegelesid kannatanuga kiirabi meedikud.

Päästjad lõikasid viga saanud, kuid teadvusel juhi autost välja ning kiirabi toimetas kannatanu Tartu Ülikooli Kliinikumi. 

Liiklejatel on kohustus vilkurite ja sireenidega alarmsõidukile teed anda, kuid samas on alarmsõidukijuhil kohustus tagada alarmsõidul liiklusohutus. Liiklusõnnetuse täpsemaid asjaolusid selgitab politsei.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob augustikuu Sinu tähemärgile?