Homme
07. juul
16...20
11...16
Ülehomme
08. juul
14...20
9...15

Krimi

Eestis on mets ja maastik põlenud tänavu ligi 600 korda

Foto: Kenno Soo/Delfi
12:16 26. aprill 2019
Autor: BNS

Päästeameti teatel on tänavu üle Eesti olnud juba 586 metsa- ja maastikupõlengut. 

Neljapäevase seisuga on on üle Eesti olnud 586 metsa- ja maastikupõlengut, neist 396 on olnud kulupõlengud, teatas päästeameti pressiesindaja reedel BNS-ile. Päästeamet tuletab meelde, et kulu põletamine on Eestis aastaringselt keelatud.

Alates 6. aprillist kehtib Eestis tuleohtlik aeg. Päästeameti teatel võib tuleohtlikul ajal looduses tuld teha ainult selleks ettenähtud kohtades ja lõkke tegemisel nii metsas, maastikul kui ka koduaias tuleb järgida tuleohutusnõudeid.

Lõket tasub teha vaid vaikse tuulega ja seejuures jälgida tuule suunda, et tule tegemisel või grillimisel ei lendaks sädemed hoonetele, metsale, või muule põlevmaterjalile. Kindlasti tasuks alati käepärast hoida ka esmased tulekustutusvahendid, näiteks ämbrit vee või liivaga.

Metsas liikujatel on lõkke tegemisel ja grillimisel soovitav kasutada riigimetsa majandamise keskuse lõkkekohti, mis on leitavad internetilehelt www.rmk.ee . Infot avalike lõkkekohtade ja grillimisplatside kohta saab ka kohalikust omavalitsusest. Tänavune soe ja kuiv kevad on lisaks Eestile muutnud tuleohtlikuks Rootsi ja Norra metsad, mis on põhjamaade kohta tavapäratult vara.  Ilmateenistuse tuleohukaarti saab jälgida SIIT.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!