Turvatöötaja aitas suitsu ja vingu täis majast välja eaka naise

BNS

Harjumaal Saue vallas aitas G4S-i turvatöötaja suitsu ja vingu täis majast välja eaka naise, pärast seda kui valveseadmetega ühendatud suitsuandur oli võimalikust tulekahjust märku andnud.

Neljapäeva õhtul kell 16.58 sai G4S-i juhtimiskeskus tulekahju teate Harjumaal Saue vallas asuva eramu suitsuandurilt. Kui turvafirma kliendiga ühendust võttis, siis esialgu abi ei soovitud. Mõne minuti pärast helistas klient siiski tagasi ja palus G4S-i patrullil olukorda kontrollima minna, kuna majas elab eakas lähedane, kellega ei saadud ühendust.

Sündmuskohale sõitnud turvatöötaja tundis juba maja juurde jõudes suitsulõhna ja märkas, et hoone välisuks on avatud. Uksele koputamise ja hõikamise peale keegi ei vastanud, mistõttu otsustas turvatöötaja majja siseneda. Ruumid oli suitsu ja vingu täis ning ühe toa akna all istus eakas naine, kelle sõnul hakkas pliit suitsu sisse ajama ning ta ei saanud liikumisraskuste tõttu iseseisvalt majast välja.

Turvatöötaja aitas 80-ndates eluaastates naise õue värske õhu kätte. Olukorrast informeeriti naise lähedast, kes tuli sündmuskohale, aitas maja tuulutada ja võttis naise enda hoole alla. Arstiabi eakas naine ei vajanud.  

„Kahjuks ei ole eakad tulekahju puhkedes sageli võimelised ennast päästma ega abi kutsuma. Seetõttu tuleks nende koju paigaldada suitsuandurid, mis annavad ohust teada ka ööpäevaringselt töötavale turvaettevõtte juhtimiskeskusele. Nii on võimalik abi kohe teele saata ja teavitada juhtunust ka lähedasi,“ ütles G4S-i Eesti valveosakonna juht Kardo Kurm.

Aprilli alguses kirjutas päästeameti peadirektor Kuno Tammearu oma Facebooki konto postituses, et juba teist aastat järjest hukkuvad tules peamiselt vanemaealised inimesed, kellest väga paljud elavad üksi.

„Peame kõik rohkem pingutama, et muuta kodu turvaliseks ja ohutuks iga Eesti elaniku jaoks,“ lisas Tammearu.

Kommentaarid puuduvad