Kiviõli topeltmõrvas ja süütamistes süüdistatav astus kohtu ette

Seitsmesed

Viru maakohtus algas sel nädalal kohtuprotsess mehe üle, keda süüdistatakse Kiviõlis mullu jaanuaris joomingu käigus tekkinud tüli tõttu süütamisega kahe mehe mõrvamises ning mitmes süütamises mõned aastad varem.

Viru ringkonnaprokuratuur süüdistab 30-aastast Deniss Nazarovit kahe inimese mõrvas, mis on toime pandud piinaval ja julmal ning üldohtlikul viisil ja võõra asja rikkumises.

Süüdistuse kohaselt võttis Nazarov ühise alkoholi tarbimise ajal tekkinud konflikti tõttu mullu 11. jaanuari öösel Aasa tänaval asuva maja korteris olnud pudeli läbipaistva süütevedelikuga ning valas süütevedelikuga üle 62-aastase mehe.

Seejärel võttis Nazarov taskust välgumihkli ja süütas mehe, mistõttu tekkis korteris tulekahju, mille tagajärjel saabus piinaval viisil elusana põlema süüdatud 62-aastase ja korteris olnud 55-aastase mehe surm.

Nazarov lahkus ise koheselt pärast süütamist korterist ning ei kutsunud kannatanute päästmiseks abi.

Tekkinud tulekahju tõttu levis suits ja vingugaas korterist trepikotta ja trepikojas asuvatesse teistesse korteritesse seades ohtu samal ajal trepikojas ja korterites viibinud inimeste elu ja tervise.

Lüganuse vallavalitsusele kuuluva korteri süütamisega tekitas Nazarov vallavalitsusele kahju üle 20 000 euro.

Prokuratuur süüdistab Nazarovit lisaks mõrvale ka võõra vara süütamises, millega põhjustati oht inimeste elule ja tervisele.

Nii tuvastas uurimine, et 2016. aasta 6. mail pani Nazarov põlema Kiviõlis Kalevi tänaval asuva maja korteri, mille tagajärjel sai korteriomanik vingugaasi mürgituse ning talle osutati meditsiinilist abi. Süütamisega seasdis Nazarov ohtu ka teised sama trepikoja elanikud.

Sama aasta 23. juulil pani Nazarov purjuspäi põlema enda kasutuses oleva sotsiaalkorteri Kiviõlis, millega seadis ohtu naabri tervise ja elu.

Kriminaalasja uuris Ida prefektuur Viru ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Kommentaarid puuduvad