Homme
12. juul
15...21
9...15
Ülehomme
13. juul
16...21
7...15

Krimi

Suvitajad tõid kaldale madratsil järvele triivinud lapse

Foto: Andres Putting/Delfi
12:00 14. august 2019
Autor: BNS

Suvitajad tõid teisipäeval Paides kaldale madratsil tehisjärve keskele triivinud lapse.

Kell 14.23 teatati häirekeskusele, et Paide tehisjärve ametlikus rannas oli täispuhutava madratsiga ujumas olnud laps triivinud kaldast paarikümne meetri kaugusele ning ei saa enam tagasi. Pealtnägijad ujusid lapsele järele ning tõid ta koos madratsiga kaldale. Lapsega on õnneks kõik korras ja meditsiinilist abi ta ei vajanud.

Päästeamet tuletab selle õnnetuse valguses meelde igasuvist muret - mitte kunagi ei tohi jätta lapsi veekogu ääres järelevalveta. Õnnetused juhtuvad ootamatult ja kiirelt. "Kuigi täispuhutavad ujumise abivahendid võivad tunduda kasulikud ja toredad, siis tegelikult on kõikvõimalikud täispuhutavad veemänguasjad ja abivahendid ohtlikud. Need võivad lapse rannast eemale kanda või ootamatult õhust tühjaks minna. Ujumisrõngas võib tegelikust ujumisoskusest ka vale arusaama tekitada või lapse tagurpidi keerata ja vee alla lõksu jätta," märgivad päästjad. 


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!