Viljandimaal teelt välja sõitnud autos hukkus 35-aastane mees

BNS

Viljandimaal sõitis laupäeva õhtul teelt välja maastur, selles hukkus 35-aastane mees, teatas politsei.

Häirekeskus sai mõni minut enne kella 20 teate, et Põhja-Sakala vallas Metskülas on maastur Ssangyong sõitnud teelt välja ja paiskunud küljele.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et esialgsetel andmetel oli autoroolis 17-aastane noormees, kes kaotas sõidukit juhtides selle üle kontrolli, sõitis teelt välja vasakule kraavi ning seal rullus auto üle katuse.

"Liiklusõnnetuses kaotas elu kaasreisija, 35-aastane mees. Autot juhtinud noormees tõsisemalt viga ei saanud, kuid ta viidi igaks juhuks haiglasse täiendavasse tervisekontrolli," ütles Virk.

"Autojuhi esmastel ütlustel oli ta autosõidu eel paar õlut ära joonud. Ka puudus tal juhtimisõigus ning praegu teadaolevalt ei kasutanud kumbi neist turvavööd. Viimane võib olla üks põhjustest, mis viis ka nõnda traagilise tagajärjenit."

Autojuhi kainust kontrollitakse täiendavalt ekspertiisis.

"Antud juhtum on ilmekas näide, kui ohtlikuks võib osutuda autosõit, kui roolis on juhtimisõiguseta kogenematu sohver. Sõiduauto juhtimine, selle kontrolli all hoidmine, kiirendamine ja muu nõuavad teadmisi ning vilumust, mida sünniga kaasa ei anta. Kui lisada siia sekka veel elementaarsete ohutusnõuete eiramine nagu ebakaine olek ja turvavöö kasutamata jätmine, ei ole hapral inimesel võimalust füüsikaseadustega võidelda," rääkis Virk.

Politsei alustas selle liiklusõnnetuse kõigi täpsemate üksikasjade väljaselgitamiseks menetlust.

Kommentaarid puuduvad