Politsei ja vabatahtlikud jätkavad Aivar Rehe otsinguid

Seitsmesed

Politsei ja vabatahtlikud jätkavad teisipäeva hommikul Danske panga eksjuhi Aivar Rehe otsinguid, kes jäi Tallinnas Pirital kadunuks esmaspäeva hommikul, vahendab BNS.

Politsei pressiesindaja Kristjan Lukk ütles BNS-ile, et ostingutega alustati taas teisipäeval kell 8. "Otsingupiirkond on sama, mis emaspäevalgi ehk Pirita kant," ütles ta.   

Esmaspäeva õhtul teatas, et Aivar Rehe (56) elu võib olla ohus. Põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põder ütles Postimehele, et politseil on alust arvata, Aivar Rehe elule ja tervisele on reaalne oht. Põderi sõnul seisneb see mehe enese käitumises. "Otsime teda kohtadest, kus tal oli tavaks koeraga jalutamas käia. Täna läks ta ilma koerata ja telefoni jättis koju," ütles Põder.

Politsei palus esmaspäeva pärastlõunal abi Aivar Rehe asukoha väljaselgitamisel. Rehe lahkus esmaspäeval kell 10 Pirital Kloostrimetsas asuvast kodust ning lähedastel puudub teadmine tema praeguse asukoha kohta.

Rehe on 180 sentimeetrit pikk, tal on hallisegused lühikesed juuksed. Tal võib seljas olla must dressipluus ning jalas mustad dressipüksid kirjaga Collistar ja mustad valge tallaga tossud.

Politsei palub kõigil Aivarit näinud või tema võimaliku asukoha kohta teavet omavatel inimestel helistada telefonil 112.

Aastatel 2007–2015 jooksis Danske Eesti filiaalist läbi 200 miljardit eurot mitteresidentide kahtlase päritoluga raha. Aivar Rehe juhtis Dansket aastatel 2008–2015. Selle aasta märtsis ütles Rehe Postimehele, et tunneb endal küll vastutust, kuid arvab, et Danske rahapesu tõkestamise meetmed olid tollel ajal piisavad.

2017. aasta novembris algatati Eestis kriminaalmenetlus Danske Eesti suhtes. Riigiprokuratuur kinnitas Postimehele, et Aivar Rehele ei ole kahtlustust esitatud ning panga osas käiva kriminaaluurimise menetuslike toimingutega ei ole Rehe seotud olnud. Praeguseks on kahtlustus esitatud kümnele Danske endisele töötajale, keda kahtlustatakse suure ulatusega rahapesus. Ühele inimesele on esitatud kahtlustus altkäemaksu võtmises ja ühele altkäemaksule kaasaaitamises. 

Kommentaarid puuduvad